Apples topchef verdens bedst betalte

Siden Tim Cook overtog roret ved Apple efter ikonet Steve Jobs er han blevet forgyldt med milliarder af kroner.

Apples topchef verdens bedst betalte

Apple-topchefen Tim Cook er blevet forgyldt med milliarder af kroner siden han overtog roret ved Apple efter guruen Steve Jobs. Tim Cook var i 2011, uden sammenligning, verdens bedst betalte direktør. 

Tim Cook kunne i 2011 hæve en timeløn på omkring 240.000 kroner – døgnet rundt. Det svarer til en årsløn på mere end 2,1 milliarder kroner. Det skriver New York Times.

New York Times har med data fra lønningsfirmaet Equilar opgjort Tim Cooks årsindtægt for 2011, til at være fem millioner kroner i løn, en bonus oveni på fem millioner kroner, dertil er kommet frynsegoder for 93.000 kroner og en engangsudbetaling af aktier for 2,1 milliarder kroner.

Siden engangsudbetalingen er Apples aktiekurs kun gået en vej, og aktieudbetalingen ville nu være på omkring 3,5 milliarder kroner.

Mere til sagen

Vores redaktion har fulgt op på historien. mobilsiden gik et skridt videre. 19/3/2012 gik vi videre med en artikel der tunede ind på I dag får vi at vide, hvad Apple vil gøre med sin formue – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Det sidste ord er ikke skrevet. Tjek seneste nyt her.