Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Applikation giver tryghed på rejsen og i nattelivet

Applikation giver tryghed på rejsen og i nattelivet

Få en applikation der forvandler din smartphone til en overfaldsalarm. Et dansk rejseforsikringsselskab står bag.

Screenshot fra applikationen PanicGuard
Screenshot fra applikationen PanicGuard

Klokken er mange, mørket har sænket sig over byen, og du er på vej hjem fra byen.

For hvert skridt kigger du dig over skulderen for at tjekke om der kommer nogen. Genkender du denne situation, så hedder din nye bedste ven PanicGuard.

PanicGuard er en applikation, som skal forebygge overfald og dermed gøre dig mere tryg i nattelivet og på rejsen. Bag applikationen står det danske forsikringsselskab Europæiske ERV, og engelske PanicGuard.

-”Det er vigtigst, at vores kunder føler sig sikre på rejsen, og derfor tilbyder vi i år en gratis overfaldsalarm, som er let at installere på mobiltelefonen og lige til at gå til,” siger Mark Bartram, supervisor hos Europæiske ERV.

Applikationen har to alarmer, som kan sættes i gang hvis man bliver overfaldet. Rystes smartphonen én gang, starter en lydløs alarm. Dette er smart da gerningsmanden ikke gøres opmærksom på alarmen er i gang.

Rystes telefonen to gange, så begynder kamerablitzen at blinke og en høj alarmtone lyder, hvilket gør eventuelle forbipasserende nemmere kan få øje på dig og lyden gør de måske tænker der er noget galt.

Screenshot fra applikationen PanicGuard
Screenshot fra applikationen PanicGuard

Når alarmen er gået

Når en af de to alarmer er sat i gang, starter telefonen automatisk med at optage video og lyd, der streames til sikre servere. Dette gør billederne bevares, selv hvis gerningsmanden forsøger at stjæle eller smadre din mobil.

-”PanicGuard er sikkerhedsgodkendt af det britiske politi, og optagelserne kan i England bruges som bevismateriale i retten. Man må håbe, at det datamateriale, som applikationen optager, ligeledes vil kunne bruges i en dansk retssag,” siger Mark Bartram.

Ved overfald får de personer du har oprettet som ”in case of emergency”-kontaker, en SMS-besked om du er i fare. Derefter kan de logge ind på din PanicGuard-konto og finde det aktuelle datamateriale.

Du kan se en kort video herunder, som viser hvordan applikationen virker.

PanicGuard kan prøves gratis i 30 dage og ønsker man efterfølgende at bruge programmet, så koster det 39 kroner om måneden. Applikationen findes både i Apples App Store og Google Play Store.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies