Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Applikation guider uden om usunde kemikalier

Applikation guider uden om usunde kemikalier

En ny applikation hjælper dig med, at gå uden om allergifremkaldende stoffer når du handler ind.

Det kan være svært, at undgå produkter med allergifremkaldende stoffer og usunde kemikalier, da de fleste af os ikke kan gennemskue de mange kemikalske navne, som varedeklarationen er fyldt med. Det skriver dr.dk.

Tæt på halvdelen af de personer, som har allergi, kan ikke forstå varedeklarationer og får derfor købt produkter, selvom de ikke kan tåle dem. Det viser en ny undersøgelse fra Videncenter for Allergi. Hvilket også er grunden til, at Astma-Allergi Danmark har udviklet applikationen Kemilex, der gør man hurtigt og nemlig kan undersøge om vare indeholder allergifremkaldende kemikalier.

 - ”Hvis du er allergisk og skal købe eksempelvis en shampoo, så kan du nu ude i butikkerne lynhurtigt få en liste over shampooer, som du godt kan tåle, og som du ikke kan tåle. Så det vil hjælpe forbrugerne med at træffe de rigtige valg,” siger Ewa Daniél, der er toksikolog i Astma-Allergi Danmark.

Databasen, som er i applikationen, er udviklet over de sidste fem år og indeholder en række informationer om hundredvis af kemiske stoffer og produkter.

Man behøver dog ikke være allergisk for, at få glæde af applikationen. Alle kan få kontaktallergier og har man først udviklet allergien, så har man den resten af livet.

Du kan downloade applikationen gratis i Apples App Store, mens Android-brugerne skal have lidt tålmodighed – da denne endnu ikke er klar.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies