Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Applikation skal få unge til at stemme til valget

Applikation skal få unge til at stemme til valget

En ny applikation skal få flere unge mennesker i Brønderslev Kommune til at stemme til det kommende kommunalvalg.

I krig og kærlighed gælder alle regler og det gør det også når de unge skal lokkes til stemmeboksene ved det forestående kommunalvalg den 19. november. Det skriver dr.dk.

I Brønderslev Kommune er der 996 førstegangsvælgere, der i næste uge modtager et opfordringsbrev til at stemme, samt et tilbud om at hente en ny valgapplikation.

 - ”De unges valgdeltagelse ved kommunalvalget er i perioden fra 1997- 2009 faldet fra 54 procent til 46 procent, så alle kneb skal tages i brug,” siger den socialdemokratiske borgmester i Brønderslev Kommune Lene Hansen.

Applikationen fortæller, hvilke kandidater der stiller op og hvad de står for, samt hvor man finder det nærmeste valgsted.

Applikationen kan downloades fra den 4. november.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Lars Koch Hansen 29-10-2013 15:04:10

Jeg undrer mig over at man ikke tillader denne form for afstemning. Vi bruger NEMid i dag til næsten alt, så hvorfor ikke indføre at man kunne stemme hjemmefra. Jeg er helt sikker på det vil få mange unge til at bruge deres stemme. I mit tilfælde er der en del år, hvor jeg ikke har stemt, da det ikke passede ind i familie og arbejdslivet rent praktisk.
Det ville også gøre det MEGET lettere at tælle op...

Et spinkelt håb herfra :)

0 0
hellas7 29-10-2013 15:08:51

Tror det er fordi at valghandlingen er (1) meget traditionsbunden og (2) derfor ikke er ønskværdig at gøre som en impulsiv handling. Optællingen ville naturligvis være en stor fordel

0 0

Om brug af cookies