Applikationer for milliarder

Markedet for applikationer til mobiltelefoner forventes at blive 190 milliarder kroner værd i 2015.

Applikationer for milliarder

For fire år siden revolutionerede Apple markedet for applikationer til mobiltelefoner. Med introduktionen af iPhone og senere Apple App Store satte Apple standarden for, hvordan man laver et økosystem for mobiltelefoner og applikationer.

Markedet er sidenhen blev en milliardforretning for store spillere med egne applikationsbutikker – såsom Apple, Google, Nokia og Microsoft.

Ifølge analysefirmaet Canalys forventes applikationsmarkedet at få en omsætning på over $7,3 milliarder i år, og allerede i 2012 vil det tal være steget med 92% til $14.1. I 2015 forventes omsætningen at være på $36.7 milliarder. Det skriver online magasinet Minonline.com.

Teleselskaberne skal have app-stores

Selvom Apple, Google, Microsoft samt tredjeparts-distributøren GetJar i dag sidder på det meste af markedet for applikationer, så opfordrer Canalys teleselskaberne til at åbne deres egne applikations-markeder.

Canalys mener, at det store udvalg af applikationer gør markedet uoverskueligt for forbrugerne og udviklerne.

Teleselskaberne, som i forvejen har den direkte kontakt med brugerne, bør derfor bruge alle de værdifulde data, de har om deres kunder, til at optimere købsoplevelsen, og hjælpe kunderne med at finde lige netop de applikationer, der er interessante for den enkelte.

Canalys forudsiger også, at der bliver solgt 419.9 millioner smartphones og 43.3 millioner tablets i år.

Temaets videre forløb

Siden redaktionen kørte opslaget er der kommet nyt i sagen. mobilsiden kørte videre med bolden. 3/7/2011 fulgte vi op med en artikel omkring temaet Skybrud gav store telefon-nedbrud i København – Du læser den her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..