Applikationer hjælper handicappede

Der findes en masse tekniske hjælpemidler, som kan lette hverdagen for handicappede – nu giver applikationer nye muligheder.

Applikationer hjælper handicappede

Der findes et utal af tekniske hjælpemidler, som letter hverdagen for de mange handicappede. En messe i Nyborg denne uge viser, hvordan især applikationer til mobiltelefoner kan give nye muligheder. Det skriver TV 2 Fyn.

 – ”Jeg er kommet for at tjekke om der nye apps til iphone og mobiltelefoner, der kan gøre hverdagen lettere for de børn jeg arbejder med til daglig og skabe mere ligeværdighed,” siger Nigel Thomas, der er lærer og it-vejleder på Byhaveskolen i Svendborg.

Messen, på Hotel Nyborg Strand, byder på alt fra applikationer til ordblinde og til hjælpemidler for blinde.

Der fremvises blandt andet en skærm, hvor man kan skrive med øjnene, hvilket er en stor hjælp hvis man har et handicap der gør man ikke kan bruge fingrene eller hænderne.

Videre nyt om Mobiltelefon

Meget er sket siden vi kørte artiklen. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 26/8/2013 gik redaktionen videre og fulgte op med en historie med fokus på Første dansker har vundet millioner på mobilen – Du læser den her. Og sidste punktum er endnu ikke sat. Klik her for at se de sidste nyheder..