Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apps i strid med loven

Apps i strid med loven

En række amerikanske applikationer til iPhone og Android er i strid med den danske persondatalov. Det er dog uvist, om applikationerne overhovedet skal overholde dansk lov.

En række applikationer til iPhone og Android henter oplysninger ud af telefonen og sender dem videre til virksomheder.

Det har Wallstreet Journal funder ud af, ved at undersøge en række apps. Applikationerne indsamler i mange tilfælde data som telefon-identifikationsnummer, placering, og ind imellem også alder og køn, og sender dem videre til tredjepart, typisk reklamefirmaer, uden brugernes godkendelse.

For eksempel sender den populære musik-applikation Pandora oplysninger om alder, køn, placering og telefonidentifikations-nummer videre til forskellige reklame-netværk.

Det er ikke lovligt, i følge danske lovgivning. Her i landet skal virksomheder nemlig have brugernes accept, før de vidergiver oplysninger til brug i markedsføring. Det skriver Computerworld.

Gråzone

De udenlandske applikationer befinder sig dog i en juridisk gråzone, og det er slet ikke sikkert, at de skal overholde dansk lovgivning, skriver Computerworld.

Der findes ingen retspraksis på området, men der er flere ting, der kan fritage udviklerne for ansvar over for dansk lov. Hvis applikationen stammer fra et andet EU-land skal udviklerne, grundet et EU-direktiv, kun leve op til hjemlandets love, mens det er meget mere uklart, hvis udviklerne er fra et ikke-EU-land.

Læs mere om Wallstreet Journals undersøgelse her: Your Apps Are Watching You.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Shawn S. Ø 15-01-2011 09:57:34

Ja men det ville være fantastisk hvis de ville kunne få mit køn og alder på den måde. Faktisk ville de skulle have magiske evner. Det er nemlig ikke registreret nogen steder i min telefon(Desire)

Placering og telefonidentifikations-nummer er selvfølgelig noget andet. Men det kan de ikke bruge til så meget ;)

0 0
15-01-2011 15:15:53

Det er muligt det ikke fremgår af nogle oplysninger på din mobiltelefon, og så måske alligevel. Hvis du roder nok rundt på en mobiltelefon, så er det sandsynligvis muligt at komme med et kvalificeret bud.

0 0
Shawn S. Ø 15-01-2011 15:57:47

PeterL de har ikke mulighed for at rode rundt i en mobil ;) hvor har du den fra he he
Og nej de har ingen mulighed for at se mit køn eller alder

0 0
Kasper Sverkel Rasmussen 14-01-2011 17:24:47

Den app som hedder Pandora kan slet ikke hentes i den Danske Apple App Store og er derfor måske ikke det bedste eksempel ;)

0 0
14-01-2011 11:40:19

Ovenstående viser vel bare at lovgiverne endnu en gang har sovet i timen når det kommer til teknologi. Hvorfor laves der ikke en international lovgivning om datasikkerhed evt. på EU-niveau.

0 0

Om brug af cookies