Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apps kan også stjæle billeder fra din Android enhed

Apps kan også stjæle billeder fra din Android enhed

Ikke kun på iOS-platformen kan billeder stjæles fra din enhed, også Android brugerne er udsatte.

I sidste uge fulgte vi New York Times, mens de afdækkede en metode, hvorved applikationer til iOS, uden tilladelse kan få adgang til dine billeder på mobilen.
 
New York Times har også forsøgt sig med Android-platformen og her ser det ud til, at problemet næsten er det samme, skriver Amobile.no.

Android telefoner gemmer billeder i en standard mappe i filsystemet. Det betyder i praksis, at alle applikationer kan få adgang til dine billeder. Der er ikke tale en fejl, men en følge af den måde Android-systemet er bygget op.

Applikationerne har adgang til dine billeder, så snart du giver app’en tilladelse til at bruge internettet.

Herefter kan applikationerne i teorien kopiere dine billeder, til et ukendt sted i verden, uden at du opdager noget. New York Times har dog ikke fundet konkrete applikationer, der gør brug af denne teknik.

Google bekræfter overfor New York Times, at de i øjeblikket vurderer, om de skal ændre på funktionaliteten, men at der har været tale om et bevidst designvalg fra starten.

Hvad kan vi bruge denne viden til?
 
Vi vil næppe se folk droppe deres smartphones i protest over oplysningerne. Men måske kan vi med en sund portion skepsis, overfor ukendte applikationer, redde os selv fra de værste bekymringer.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 07-03-2012 09:32:41

Ligesom på iPhone, må man jo bruge sin sunde fornuft når man vælger at give adgang til deling af billeder, vurderer om man stoler på firmaet. Hvis man vil være helt sikker, kan man jo vælge at gemme sine billeder i et af de programmer der gemmer billederne i deres egen database, med mulighed for kryptering (hvis det findes til Android). Jeg synes ikke man kan bebrejde Android noget, generelt synes jeg det er godt at udviklerne har mulighed for at tilgå mest muligt.

0 0

Om brug af cookies