Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apps til iPhone prioriteres stadig over Android

Apps til iPhone prioriteres stadig over Android

Android har størst markedsandel, men applikationerne til iPhone prioriteres stadigvæk først.

Oversigt over applikations udviklingen fra 2011 til og med 1. kvartal 2012.
Oversigt over applikations udviklingen fra 2011 til og med 1. kvartal 2012.

For omkring et halvt år siden, helt præcis den 6. december 2011, udtalte Eric Schmidt tidligere CEO ved Google, at Android ville overgå iOS i udviklingen af applikationer.

Nu er der kommet en opgørelse fra Flurry Analytics, som giver tallene ”sort på hvidt”. Ifølge resultaterne udvikles applikationer til iOS fremfor Android i forholdet 2:1.

I første kvartal 2012 var 69 procent af de applikations-projekter der blev startet til iOS-platformen, mod 31 procent til Android-platformen.

Det er dog et lille løft til Android i forhold til 4. kvartal 2011, hvor det kun var 27 procent. Allerbedst så det dog ud i første kvartal 2011, hvor 37 procent af de applikationer der blev udviklet, var til Android.

Flurry bygger deres opgørelse på analyser for mere end 70.000 virksomheder, 185.000 applikationer og 100 millioner unikke enheder, så statistikken forventes at være rimelig præcis.

-”Kort sagt, så leverer Android mindre gevindst og mere smerte for brugerne end iOS, det mener vi er den vigtigste grund til 7 ud af 10 applikationer er til iOS fremfor Android,” sådan siger Peter Farago fra Flurry Analytics.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

09-06-2012 23:36:15

1. Det er lettere for en udvikler at udvikle en app til een slags telefon (iphone) hvor man når ud til rigtigt mange bruger med et minimum af problemer.
2. Det er lettere at monetize sin app.

0 0
Henrik 09-06-2012 18:27:10

Når (ikke hvis) WP får større markedsandel, kommer det til at gå ud over Android.

Sagen er den, at kommercielt set, er iOS og WP langt bedre systemer at tjene penge på ifht. Android. Android's store markedsandel er spredt ud over en masse modeller, hvoraf mange ikke kan køre alle apps - mao. fragmentering.

Man glemmer det ofte, men gode modeller som f.eks. Samsung Galaxy serien og HTC's One modeller, kun udgør en lille del af Android markedet.

0 0
Erling 11-06-2012 01:59:04

Det er korrekt at SGSIII og HO? kun udgør en lille del af Android markedet.
Der er dog også et langt større antal modeller der fint kører langt de fleste app´s.
Rigtigt mange af Sony(ericsson)´s modeller har ikke nogen videre problemer. Min bror kører en ældre Wildfire der håndterer de app´s han nu har brug for uden problemer. Personligt bruger jeg en næsten 2 år gammel Desire HD og jeg har endnu til gode at se en App der ikke ville køre.
Som følger heraf synes jeg det er lidt til den firkantede side bare at afvise alle de andre modeller blot fordi de ikke lige er "cremen af cremen"

Javel - der er ikke udviklet det Android håndsæt endnu som kan køre alle app´s uden undtagelse årsagerne hertil er mangeartede.
Nogen app´s er root-user orienterede værktøjer der åbner for nogen muligheder i specifikke modeller. Nogen apps er specifikke tablet app´s. Men ja - nogen gange kan håndsættet bare ikke håndtere en app. Det plejer så ofte at være spec´et i salgsopstillingen.

Helt generelt synes jeg det virker som et universelt faktum klart at større frihed både for brugere og udviklere nødvendigvis må nødvendiggøre større omtanke samt at når der er videre muligheder for at afprøve noget på ens telefon så vil man, før eller siden, uvægerligt få installeret noget der ikke virker.

Sagen er den, at kommercielt set, er iOS og WP langt bedre systemer at tjene penge på ifht. Android.


Jeg har aldrig levet af at skrive software men ud fra en generel betragtning må man jo konstatere at det potentielle kundegrundlag er størst hos Android. Som ovenfor argumenteret, tror jeg også at hovedparten af markedets håndsæt kan køre de fleste af de, for den enkelt model relevante, app´s. Jeg har i hvert fald aldrig set nogen undersøgelser el. lign. der skulle konkludere noget andet, men jeg hører gerne på argumenter el. links der indikerer noget andet.

Personligt tror jeg det ofte handler om vane. "sådan plejer vi at gøre".
En anden forklaring kunne være at der nok er større udviklingsomkostninger i en Android App. Netop på grund af det brede modeludbud skal der udvikles til mange forskellige skærmstørrelser/opløsninger og andre specs.

Når (ikke hvis) WP får større markedsandel, kommer det til at gå ud over Android.


Hmm - tjae - måske. Hvilke generelle egenskaber har de 2 nuværende største konkurrerende platforme? (jeg forsøger at være så upartisk som muligt)

IOS er kendetegnet ved at tingene bare fungerer. Alt kører glidende og man mærker ikke noget videre til de underliggende processer.
Til gengæld er systemet meget stramt topstyret. alle app´s skal gennem godkendelse hvor der bliver vurderet på form, funktion, indhold, og sikkert 25 andre aspekter. Installation af app´s udefra er, som udgangspunkt, et ikke-eksisterende begreb. Alle handlinger i systemet - synkronisering, overførsel af medier (lyd/billede) skal foregå på den officielt sanktionerede manér.

Android er kendetegnet ved at tingene ikke altid kører lige glat. Nogen gange skal der arbejdes lidt for sagen. man mærker i højere grad de underliggende processer.
Til tider får man installeret en app der kører dårligt eller som slet ikke virker. Man er nødt til at tænke sig lidt mere om inden der skal vælges nyt håndsæt.
Til gengæld er man langt friere stillet i forhold til hvorfra man vil installere sine apps. Man er langt friere stillet i forhold til hvor meget man selv vil pille.
Man bestemmer selv hvordan lyd og billede medier skal håndteres. app markedet er ligeledes langt friere. Der er endda apps som omgør forretningsstrategien hvad angår udbredelsen af betalingsapp´s, ligesom app´s til håndtering af rootede håndsæt.

Hvis man kigger på ovenstående beskrivelser, og jeg tror ikke de er helt ved siden af, og sammenligner med egenskaberne for Windows Phone så virker det for mig som om Windows Phone læner sig betydeligt mere mod IOS strategien end mod Android strategien. Hvis det er tilfældet, vil WP vel i højere grad skulle konkurrere med IOS end med Android?

MVH
ELO

0 0
Erling 08-06-2012 16:55:53

Ja det er vel ikke alle app´s der desværre gik skidt for Android.

http://www.mobilsiden.dk/nyheder/hent-mobilsidendk-til-din-iphone,lid.18929/

MVH
ELO

0 0
Om brug af cookies