Apps udnytter ikke ny skærm på iPad

Hvis du køber den nye iPad med super skærmopløsning, skal du vente lidt før dine yndlingsapps er optimeret til den nye opløsning.

Apps udnytter ikke ny skærm på iPad

Med Apples præsentation af den nye iPad den 7. marts, fulgte et display med en super høj opløsning på 2048×1536 pixels, eller fire gange så mange, som i forgængeren iPad 2.

For at få glæde af de mange pixels er det nødvendigt, at applikationerne til iPad bliver optimeret til den nye opløsning. Den nye iPad opskalerer selv alle tilgængelige apps til den nye skærm, men det kan betyde pixelerede billeder og grafik.

Først når udviklerne har fået tilpasset deres applikationer til den nye skærm, vil du få fuldt udbytte af den nye skærm.

Apple har selv optimeret flere af deres applikationer, men mange af de store udviklere har endnu ikke en tidshorisont for, hvornår deres applikationer er tilpasset den nye iPad, skriver CNet.

Problemet er ikke ukendt. Da iPad 2 i sin tid kom på markedet, var problemet det samme. Applikationsudviklerne var ikke opdateret på kommende specifikationer og derfor gik der noget tid, før applikationerne var tilpasset. 

Iøvrigt er det ikke kun Apple der har dette “problem” – samme problematik ses også ved Android applikationer, hvor mange endnu ikke er optimeret til den flere måneder gamle Ice Cream Sandwich opdatering.

Temaet er ikke slut

Den videre fortælling kunne ikke ties. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 15/3/2012 blev fortællingen ført videre med en vinkel omkring Dobbelt op på RAM i ny iPad – Artiklen finder du her. Se også seneste nyt om tematikken her.