Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Apps udnytter ikke ny skærm på iPad

Apps udnytter ikke ny skærm på iPad

Hvis du køber den nye iPad med super skærmopløsning, skal du vente lidt før dine yndlingsapps er optimeret til den nye opløsning.

Med Apples præsentation af den nye iPad den 7. marts, fulgte et display med en super høj opløsning på 2048x1536 pixels, eller fire gange så mange, som i forgængeren iPad 2.

For at få glæde af de mange pixels er det nødvendigt, at applikationerne til iPad bliver optimeret til den nye opløsning. Den nye iPad opskalerer selv alle tilgængelige apps til den nye skærm, men det kan betyde pixelerede billeder og grafik.

Først når udviklerne har fået tilpasset deres applikationer til den nye skærm, vil du få fuldt udbytte af den nye skærm.

Apple har selv optimeret flere af deres applikationer, men mange af de store udviklere har endnu ikke en tidshorisont for, hvornår deres applikationer er tilpasset den nye iPad, skriver CNet.

Problemet er ikke ukendt. Da iPad 2 i sin tid kom på markedet, var problemet det samme. Applikationsudviklerne var ikke opdateret på kommende specifikationer og derfor gik der noget tid, før applikationerne var tilpasset. 

Iøvrigt er det ikke kun Apple der har dette "problem" - samme problematik ses også ved Android applikationer, hvor mange endnu ikke er optimeret til den flere måneder gamle Ice Cream Sandwich opdatering.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Blank 15-03-2012 19:51:13

skærmen har fået 4 gange flere pixels..
så hvis en sort firkant skal tegnes på en iPad2 kræver det 1 pixel, skal den samme pixel tegnes på iPad3 skal der bruges 4 pixels.. hvorfor skulle app'en blive mere pixeleret af den grund..??
Det er den simpleste måde at skallere på, og af samme grund at de har valgt at 4 double opløsningen.. præcis som med iPhone4..

at app'sne ikke udnytter den nye skærm endnu er noget helt andet, og det er vel også fair nok at de lige skal bruge lidt tid til at lave alt det grafiske om, i en 4 gange så høj opløsning..

0 0
Tommyulbaek 15-03-2012 14:46:55

Flere af mine apps, er allerede blevet opdateret til den nye opløsning.

0 0
JP 15-03-2012 14:18:50

1) Der var ikke samme problem med iPad2 da den havde nøjagtig samme opløsning som iPad 1. Der var dog samme issue med iPhone 4.
Desuden er det ikke rigtigt at Apps ikke udnytter den suveræne skræm. Apps der tegner tekst, eller anvender standard grafiske komponenter udnytter den fint.

2) Det er heller ikke samme problem som på android.
Problemet med Android er at næsten alle "tablet" apps bare er en opskalleret smartphone app.
Det problem har iPad ikke fordi iPad apps generelt er designet til at anvende den større skræm f.eks. ved at anvende flere GUI komponenter på den.
Android vil formodentlig altid have dette problem, fordi der er så mange forskellige skræm størrelser, at det er letter for udviklere bare at lave en app også lade Android skalere den til de forskellige størrelser.

0 0
15-03-2012 13:47:05

At i lige fik android med ind i artiklen....Apple's nye vidunder skulle jo helst ikke stå i dårligt lys alene....

0 0
Daniel Jørgensen 15-03-2012 23:05:26

Jeg tænkte præcis det samme.. For havde det nu været en omvendt artikel, altså en android telefon der havde nogle problemer, så var "the new ipad" eller et andet æble produkt ihvertfald ikke blevet nævnt..

0 0
ihk 15-03-2012 17:54:13

De ser på sagen fra flere vinkler, hvilket ikke er noget i vejen med. Drop nu den slags kommentar, medmindre du er ude på at skabe fanboy krig.

0 0
15-03-2012 20:04:56

Nej det handler nemligt ikke om fan boys... Der skrives en artikel om at der måske kan være lidt opstarts problemer med nuværende apps, og så opløsningen på "the new ipad". Dette har på ingen måder noget med android platformen at gøre. Men som i en anden børnehave diskution, så skal der lige smides ind, " men android gør det også"....Og de har endda haft flere måneder.

0 0
JP 15-03-2012 20:35:11

Det er også helt useriøst at sammenligne det mindre skallerings issue som iPad'en har et par måneder endnu med det grundliggende skallerings issue som Android aldrig slipper af med.

0 0

Om brug af cookies