Arbejdsforhold på Apple fabrik væsentligt forbedret

Kan i huske at Apple og Foxconn lovede at gøre noget ved de elendige arbejdsforhold? Nu sker der noget.

Arbejdsforhold på Apple fabrik væsentligt forbedret

Foxconn og Apple har tidligere været i søgelyset for elendige arbejdsforhold, og har desuden lovet at forbedre dem således at medarbejderne blandt andet ikke må arbejde mere end 60 timer om ugen og til en bedre løn.

Apple fabrikker anklaget for forurening med giftige metaller

En nylig frigivet rapport fra “China Labour Watch” viser, at Foxconn stadigvæk ikke formår at begrænse det månedlige overarbejde til 36 timer, men den viser også at der på fabrikken er lavet seriøse tiltag og at man nu har klaret 356 ud af de 360 punkter man lovede for at forbedre arbejdsforholdene.

Børnearbejdere producerer iPhone

Apple har ligeledes kommenteret undersøgelsen, de ugentlige arbejdstider for alle leverandører er under 53 timer, langt under grænsen på 60 timer. Samtidig har man forbedret forholdene med ekstra toiletter og flere udgange.

Apple vedkender at der er stadigvæk mere at gøre, og lover at gøre alt hvad de kan for at hjælpe med at løse de resterende problemer.

Rapporten er udgivet og kan læses i pdf format her.

Kilde: Engadget

Efterfølgende nyt om temaet

Få den kronologiske fortsættelse i sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om emnet. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. 12/12/2013 fik historien nyt liv med fortællingen Qualcomm vil konkurrere med AppleKlik her og læs den fulde artikel.. Seneste nyheder om Apple ser du her..