Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Året der gik - redaktionens foretrukne

Året der gik - redaktionens foretrukne

2006 var et år med mange mobil-nyheder. Her på Mobilsiden.dk kigger vi tilbage på året der gik og fremhæver vores personlige favoritter.

Læs anmeldelse af <a href=Nokia N93" />
Læs anmeldelse af Nokia N93

Året går på hæld. For Mobilsiden.dk har 2006 blandt andet budt på tests af et væld af forskellige mobiltelefoner. Vi tager her et tilbageblik på året der gik og fremhæver vores personlige favoritter fra det forgangne år.

2006 – multimediemobilernes år
Når man spørger vores skribent Mathias til hans favorit i 2006 nævner han prompte Nokia N93. Begrundelsen er kort og kontant: Mere nørdet bliver det ganske enkelt ikke.

N93 var Nokias første kameratelefon med optisk zoom, som kombineret med 3,2 megapixel og Carl Zeiss-linse er kræs for feinschmeckere. Derudover byder N93 på trådløst netværk og styresystemet Symbian OS, som nogle mennesker sværger til.

N93 er langt fra den mest fikse model, der er blevet lanceret i 2006 – faktisk er den ret stor. Men ifølge Mathias er den perfekt, hvis man som ham er en rigtig tekniknørd.

Læs anmeldelse af <a href=Nokia N73 ME" />
Læs anmeldelse af Nokia N73 ME

Endnu et hit fra N-serien

Vores chefredaktør John G. er også vild med multimediefunktionerne, som 2006 har budt på. Han har kastet sin kærlighed på businessmodellen fra Nokia ved navn N73 ME.

Modellen udmærker sig ved at kombinere et fantastisk kamera med musikfunktioner i høj kvalitet. John fortæller, at hans mp3-afspiller er blevet gemt langt væk i den inderste skuffe, efter han har anskaffet sig sin N73 ME.

Kvaliteten på billederne taget med N73 ME er rigtig god. Det "rigtige" digitalkamera er ganske vist stadig lidt bedre, men mobilen vinder, da den altid er lige ved hånden.

”En gennemgang af mine mange digitale fotos viser, at mobilfotos er langt de bedste - måske ikke i kvalitet men i indhold på grund af tilgængeligheden”, fortæller John, som desuden sætter pris på N73, fordi den tilbyder alt i internet og mail.

Læs anmeldelse af <a href=Nokia 5500" />
Læs anmeldelse af Nokia 5500

2006 – segmenternes år

2006 har været et år, hvor mange producenter har sat fokus på forskellige segmenter i befolkningen. Vi har set dedikerede teenagermobiler, businesstelefoner og samtidig har både Nokia og Sony Ericsson lavet telefoner til de sportsglade, som vores skribent Karina er én af.

Karina er vild med Nokia 5500 Sport. Telefonen har et super fedt sportsprogram, som kan motivere til træning. Den kan både måle kilometerantal, kalorier, hastighed og meget mere. Sportsmobilen har også en musikafspiller med god lyd, så der kan komme musik på løbeturen.

Desuden finder Karina brugervenligheden i 5500 Sport rigtig god. Det lidt specielle tastatur falder lige i
hendes smag.

2006 med fede Sony Ericsson-telefoner

Hos Andreas er det W800i, der lander på en suveræn førsteplads. Begrundelsen er ganske enkelt, at han har moret sig rigtig meget med den i løbet af året.

Egentlig startede hans W800i som en K750i, men med en opgradering er den blevet til en W800i, som Andreas kalder en ”fantastisk allround mobil”. Udover en super god musikafspiller, som Sony Ericsson efterhånden er blevet ekspert i at fremstille, har modellen et kamera med to megapixel som sit vigtigste kendetegn.

<a href=Motorola RAZR V3i Dolce & Gabbana Edition" />

Designtelefonernes år

2006 blev året, hvor forskellige modedesignere gik sammen med mobilproducenterne om at producere eksklusive designmobiler.

I Danmark så vi resultatet af et samarbejde mellem Motorola og Dolce & Gabbana. De gik sammen om at fremstille det, som blev til RAZR V3i D&G Edition - et af de absolutte designmæssige højdepunkter i 2006. Med sit elegante guld-udtryk gik modellen lige i hjertet på mig og mange andre designglade danskere.

Man kunne forestille sig og håbe på, at 2007 byder på flere lækre og eksklusive designtelefoner.

Læs anmelselse af <a href=Sony Ericsson W850i" />
Læs anmelselse af Sony Ericsson W850i

Musikken når nye højder

Som forfatter af denne artikel tager jeg mig den frihed at nævne endnu en favorit fra året der gik. Jeg synes ikke man kan sige 2006 uden at nævne Sony Ericsson W850i. Med den model har Sony Ericsson taget musikbegrebet til nye højder.

Udover en fantastisk musikafspiller og det specielle ørepropslignende headset, som Sony Ericsson er ene om at fremstille, har modellen programmet TrackID, som er en genial opfindelse. Når man hører en sang i radioen, kan man aktivere programmet, som et minuts tid senere vender tilbage med navnet på kunstneren, sangtitlen og navnet på det album, som sangen findes på. TrackID er virkelig godt tænkt og en rigtig god og brugbar opfindelse til musikelskere.

Designmæssigt er W850i den første slider-walkman fra Sony Ericsson, og resultatet er meget vellykket. Og så fryder det mit designglade hjerte, at den, udover sort, fås i en lækker snehvid.

Godt nytår fra hele redaktionen på Mobilsiden.dk - Danmarks største mobilsite!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies