ARM: vores nye processor bliver 3,5 gange hurtigere

Den britiske chipdesigner løfter sløret for fremtidens mobilprocessorer. Så hurtige bliver de.

ARM: vores nye processor bliver 3,5 gange hurtigere

Britiske ARM producerer ikke komponenter til mobiltelefoner, men tilbyder i stedet arkitekturer til de processorer som driver vores mobiler og tablets frem. Deres seneste lancering er derfor vigtig for mobilproducenterne, der nu får plantegninger til langt hurtigere mobilprocessorer.

Den nye generation, døbt Cortex A72, skal afløse de nuværende Cortex A57 processorer som i dag integreres i blandt andet Qualcomms Snapdragon 810 som just har fået international debut i LG’s G Flex 2 .

Følger dagens chipproducenter ARM’s nye opskrifter vil der være et stort løft i ydelsen i vente. I forhold til 2014-platformen (A15) vil 2016-modellen løbe 3,5 gange hurtigere. I forhold til 2015-platformen er springet mere beskedent, med byder på et spring på 85%.

Læs også: Nvidia – så hurtig er vores nye superchip

Hurtigere og strømvenlig 4K

En anden af udviklingsområderne er på grafikfronten, hvor nuværende grafikchips vil afløses af T880-arkitekturen. Her forventes en ydelsesfremgang på 80% i forhold til T760 generationen som i dag findes i Samsung Galaxy Note 4.

4K video bliver samtidig en af de fremtidige processorers største styrker, hvor video i både 4K og 120 fps slowmotion vil understøttes.

De mange hestekræfter omsættes dog ikke i et større forbrug. ARM lover at strømforbruget for en given opgave vil sænkes med 75 procent. Dermed risikerer fremtidens mobiltelefoner og tablets ikke at koge over.

De første mobiltelefoner og tablets baseret på det nye design vil debutere i 2016. Du kan læse mere om ARM’s nye designs her.

Fortsættelsen:

Næste kronologiske indslag i fortællingen kommer her. mobilsiden har bragt sagen videre. 14/1/2015 fulgte vi op med et indlæg med tematikken Sessionslogning måske på vej tilbage – Læs den her. Seneste nyheder om Mobiltelefon ser du her..