Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   ASUS blokerer reklamer med Adblock i kommende smartphones

ASUS blokerer reklamer med Adblock i kommende smartphones

Fra og med 2016 går ASUS ind i kampen mod internetreklamer ved at forudinstallere og aktivere Adblock-reklameblokering direkte i den medfølgende browser.

Foto: Mobilsiden.dk

Et emne der ofte kan opstå ganske hede debatter omkring er brugen af Adblock - reklameblokering - kontra hjemmesidernes behov for reklameindtægter for at kunne fungere.

Den debat kommer den taiwanske producent, ASUS, formentligt til at sætte godt gang i nu, da firmaet vælger at aktivere reklameblokering i alle dets kommende smartphones fra 2016 og frem. Det skriver hjemmesiden Vice.

Reklameblokeringen sker i et samarbejde med firmaet Adblock Plus, der står bag en udvidelse til de fleste browsere af samme navn. Adblock Plus er den største spiller inden for reklamerblokering med over 300 mio. downloads på verdensplan.

Læs også: iOS 9 lader dig blokere reklamer og popups

Denne store brugerskare bliver snart udvidet med 15 mio. nye brugere, som antages at benytte ASUS’ forudinstallerede Android-browser, ASUS Browser, hvori AdBlock Plus bliver integreret og aktiveret som standard.

”Vi er ekstremt glade for at gå sammen med ASUS, den første store hardwareproducent, om at integrere reklameblokering i deres mobile enheder. Dette er endnu et råb om innovation i reklameindustrien - et råb, der bliver højere dag for dag,” udtaler medstifter og direktør for Adblock Plus, Till Faida.

Læs også: Teleselskaber vil blokere reklamer på internettet

Umiddelbart vil ASUS’ tiltag formentligt kun have en meget lille betydning for annoncører, virksomheder og hjemmesideejere, men hvis andre større producenter følger ASUS’ eksempel og integrerer Adblock direkte i slutproduktet, kan det få vidtrækkende konsekvenser. Mobildatatrafik er nemlig i en enorm vækst i disse år, hvor der i april måned blev målt flere mobilbrugere end computerbrugere i USA.

Hvad mener du? Er det i orden, at en relativ stor producent som ASUS vælger at benytte Adblock-reklameblokering direkte i den medfølgende browser, eller bør det være op til den enkelte bruger?

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies