Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   ASUS lancerer hele seks nye Zenfone 4-smartphones

ASUS lancerer hele seks nye Zenfone 4-smartphones

ASUS har i dag løftet sløret for den lineup bestående af Zenfone 4, Zenfone 4 Max og Zenfone 4 Selfie, som alle også kommer i en Pro-variant.

Foto: ASUS

I de forgangne måneder er lækkede billeder og informationer om dette års portefølje af ASUS-smartphones dukket op med jævne mellemrum, men nu er alle modellerne officielle.

Læs også: Asus Zenfone Zoom S - Sejlivet kameramobil [TEST]

Den taiwanesiske producent har nemlig afsløret hele seks nye smartphones, som alle hører til dette års nye Zenfone 4-serie. Der er grundlæggende tale om tre forskellige varianter: den normale Zenfone 4, Zenfone 4 Max og så Zenfone 4 Selfie. De resterende tre modeller kommer af, at ASUS har lanceret alle tre telefoner i en forbedret Pro-udgave. Listen af nye ASUS-smartphones lyder derfor:

  • ASUS Zenfone 4
  • ASUS Zenfone 4 Pro
  • ASUS Zenfone 4 Max
  • ASUS Zenfone 4 Max Pro
  • ASUS Zenfone 4 Selfie
  • ASUS Zenfone 4 Selfie Pro

Foto: ASUS.com

ASUS Zenfone 4 og ASUS Zenfone 4 Pro

De to ‘normale’ Zenfone 4-modeller har en 5,5” stor skærm – den normale Zenfone 4 af Super IPS+-typen, mens Zenfone 4 Pro har en AMOLED-skærm. Begge telefoner har en Full HD-opløsning på 1.080 x 1.920 pixels.

Det er særligt på kameradelen, hvor ASUS fremhæver Zenfone 4-telefonernes styrke. Både Zenfone 4 og Zenfone 4 Pro er udstyret med Sonys nye IMX362-sensor, som også er at finde i eksempelvis HTC U11, Moto G5 Plus og Moto Z2 Play. Her får du en sensor, der måler 1/2,55" med 1,4 μm store pixels og en f/1.7 blænde.

De to telefoner er derudover udstyret med det, som ASUS kalder for verdens hurtigste autofokusering kaldet Dual Pixel PDAF, som kun tager 0,03 sekunder for at stille skarpt. Billederne og videoerne holdes derudover stabilt med fireakset optisk stabilisering. Zenfone 4 Pro adskiller sig fra den almindelige model ved at have laserautofokus.

Der er dog større forskelle end det. Begge Zenfone 4-telefoner har et sekundært kamera på bagsiden, hvor sensoren på den almindelige Zenfone 4 er på 8 megapixel og har et 120 grader bredt synsfelt. Zenfone 4 Pro, derimod, har en 16 megapixel Sony IMX351-sensor med 2 gange optisk zoom som sekundært kamera.

I selfiekameraet er der også visse forskelle. Begge sensorer er dog på 8 megapixel og har en blænde på henholdsvis f/2,0 og f/1,9.

Andre større forskelle mellem de to telefoner findes i mekanikken, hvor Zenfone 4 er udstyret med en Snapdragon 630-processor og kommer med 4 eller 6 GB RAM sammen med 64 GB lagerplads. I Zenfone 4 Pro finder du derimod 6 GB RAM, 64/128 GB lagerplads og en Snapdragon 835-processor. Batteriet i Zenfone 4 lyder på 3.300 mAh, mens Zenfone 4 Pro har et lidt større af slagsen med en kapacitet på 3.600 mAh.

Du kan læse mere om Zenfone 4 og Zenfone 4 Pro på ASUS’ hjemmeside her og her.

Foto: ASUS.com

ASUS Zenfone 4 Selfie og Zenfone 4 Selfie Pro

Hvis du er til selfies, bør du helt sikkert tage et kig på de to nye selfiekonger fra ASUS. Her er der nemlig et dualkamera at finde på fronten i stedet for på bagsiden på begge telefoner.

Ifølge ASUS har Zenfone 4 Selfie Pro verdens mest avancerede selfiekamera. Der er nemlig samme Sony IMX362-sensor at finde på fronten, som sidder bag på Zenfone 4 Pro. Sensoren er teknisk set på 12 megapixel, men producerer billeder på 24 megapixel. Ved siden af er der en vidvinklet sensor på 20 megapixel, der som udgangspunkt tager billeder i et 120 graders synsfelt, men dette kan udvides til 200 grader.

I den normale Zenfone 4 Selfie er der et 20 megapixel primært frontkamera med en blænde på f/2.0. Både Zenfone 4 Selfie og Zenfone 4 Selfie Pro har et 16 megapixel bagkamera af ukendt type. Det er som bekendt ikke hovedfokus i disse to mobiler.

Også disse to modeller har en 5,5” stor skærm: Pro’en en OLED-skærm med en Full HD-opløsning, mens den almindelige Selfie-mobil har en IPS-skærm uden nærmere angivet opløsning. I Zenfone 4 Selfie Pro finder du desuden en Snapdragon 625-processor, og i Zenfone 4 Selfie er der den mere skrabede Snapdragon 430. Begge telefoner kommer med 4 GB RAM, 64 GB lagerplads og et batteri på 3.000 mAh.

Du kan læse mere om Zenfone 4 Selfie og Zenfone 4 Selfie Pro på ASUS’ hjemmeside her og her.

Foto: ASUS.com

Zenfone 4 Max og Zenfone 4 Max Pro

De sidste to er ASUS’ mellemklassemobiler med enorme batterier. Faktisk blev den normale Zenfone 4 Max allerede afsløret for flere uger siden i Rusland, men nu er den altså officiel i resten af verden.

Begge telefoner byder på en 5,5” stor IPS-skærm uden nærmere angivet opløsning og kommer også begge i varianter med henholdsvis Snapdragon 425 og Snapdragon 430. Af uvisse årsager fås Pro-udgaven ’kun’ med 2 eller 3 GB RAM, mens den almindelige Max fås med 2, 3 eller op til 4 GB RAM. I Zenfone 4 Max ’Pro’, som ikke er så Pro alligevel, får du også kun 32 GB lagerplads, mens du i den almindelige variant har valget mellem 16, 32 eller 64 GB lagerplads.

Det eneste punkt, hvor Zenfone 4 Max Pro er bedre end Zenfone 4 Max, er på kamerafronten, hvor Pro’en har et 16 megapixel kamera med en f/2.0 blænde. Zenfone 4 Max har samme blænde, men en opløsning på 13 megapixel, så forskellen er altså ret minimal.

Hele årsagen til, at Zenfone 4 Max-serien er blevet til, er dog på grund af de enorme batterier i telefonerne. Der gemmer sig nemlig hele 5.000 mAh store batterier i begge telefoner, hvilket rækker til op til 46 dages standbytid, mens de er fundet til 4G.

Fælles for alle seks ASUS Zenfone 4-smartphones er, at de leveres med Android 7 Nougat krydret med ASUS’ egen ZenUI-tilpasning. De har også alle det til fælles, at de ikke kommer til Danmark i første omgang. Der er nemlig kun tale om en lancering i Taiwan og Asien, hvorefter en europæisk lancering af telefonerne vil følge senere, oplyser ASUS til Mobilsiden.dk.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies