Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Asus lancerer ZenFone 2 til røverpris

Asus lancerer ZenFone 2 til røverpris

CES2015 - Med ZenFone 2 lancerer Asus en prisbombe af en mobil som samtidig er først med 4GB RAM ombord.

Kan man egentlig bygge en topmobil til lavpris? Det synes at være opgaven som Asus har stillet sig selv under udviklingen af deres seneste ZenFone. Afløseren til sidste års billige ZenFones 4, 5 og 6 hedder nu ZenFone 2 og disker op med et imponerende teknikblad til lavpris.

Ambitionerne starter dog ikke kun ved teknikbladet. Den nye ZenFones finish er ligesom i LG’s G3 en flot efterligning af børstet stål i et bredt farvespektrum fra hvidt, sølv, guld, rød og sort. Den 10,9mm tykke mobil buer sig på bagsiden til tynde 3,9mm for at reelt at få ZenFone 2 til at virke tyndere end den egentlig er.

Men nogen kompakt mobil er den nu ikke. Displayet måler 5,5” - en størrelse som langsomt men sikkert nærmer sig den nye standard for stormobiler, samtidig er vægten på 170 gram ikke fjerlet. Skærmens opløsning er på 1920x1080, også en standard efterhånden, og skarpt nok til langt de fleste brugere.

For at gøre Asus ZenFone 2 nemmere at tilgå er de væsentlige power og volumenknapper rykket på bagsiden, hvor de ligesom i LG’s topmobiler falder i pegefinger højde hos både højre- og venstrehåndede. Smalle kanter 3,3mm gør også at mobilen ikke er bredere end nødvendigt, hvilket gør enhåndsbetjening enklere.

Specifikationer Asus ZenFone 2

Mål: 152,5 x 77,2 x 10,9 mm, 170 gram
Skærm: 5,5” Full HD display med bøjelig skærm, 401 PPI
Ydelse: Intel Z3560/Z3580, 1,8/2,3 GHz quad-core, 2/4GB RAM
Kamera: 13 megapixels f/2.0 optik , 5 MP front kamera
Lager: 16GB/32/64GB + micro-SD op til 128GB
Batteri: 3000 mAh, ikke-udskifteligt
Software: Android 5.0 Lollipop
Netværk: 2G,3G, 4G/LTE
Øvrigt: Fås i sort, sølv, guld, hvid eller rød.

Første mobil med 4GB RAM

Gransker du teknikbladet vil Asus nye ZenFone minde om de fleste stormobiler på markedet lige nu, dog med nogle få ændringer. Processoren er leveret fra Intel, en outsider i mobilkredse, men lover glimrende ydelse med en 64-bit kompatibel quad-core på op til 2,3 GHz. RAM’en kan nu fås op til 4GB – en rekord i en mobiltelefon og et perfekt match til nyeste Android 5.0 Lollipop som nu understøtter over 4GB RAM.

Den seneste Android-version er akkompagneret af Asus ZenUI som giver rige muligheder for at tilpasse mobilens look og funktioner.

Batteriet har 3000 mAh at give af men kan ikke skiftes ud. Lagerpladsen fås i tre størrelser 16, 32 eller 64GB og kan ydermere udvides via et micro-SD kort. Telefonen understøtter 2G,3G og 4G og kan bruges i dual-SIM konfiguration.

Kameraet i ZenFone 2 byder på 13 megapixel og f/2.0 optik, hvilket er godkendt i sig selv. Asus forfiner her kameraets egenskaber i lavt lys ved at anvende en såkaldt ’pixel-merging’, en teknologi som producerer 400% lysere billeder ifølge Asus selv, men som nok reducerer opløsningen som i andre lignende løsninger, eksempelvis Sonys high-ISO modus.

Frontkameraet lyder på 5 megapixel, og kan både retouchere dine selvportrætter i realtid, men også tage billeder i 84 graders vidvinkel og tilføje makeup og andre effekter til at opnå de ultimative selfies.

Og til sidst: prisen!

Og nu kommer Asus’ kunststykke: prisen. ZenFone 2 får en debutpris på 199$, eller omtrent 1.200 danske kroner før told og afgifter. Dermed placerer Asus nye stormobil et sted mellem halvdelen og en tredjedel af hvad andre etablerede mærker tilbyder i samme vægtklasse.

Hvorvidt ZenFone 2 finder vej til det danske marked er endnu uvist. Mobilsiden.dk vil derfor følge ZenFone 2 tæt og rapportere så snart den nærmer sig vores andedam.

Læs også: Asus Zenfone Zoom: Kameramobil med periskop

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies