Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   ASUS teaser for nye Zenfone 4-smartphones

ASUS teaser for nye Zenfone 4-smartphones

Der er snart nyt på vej fra taiwanesiske ASUS. Hele fem smartphones i Zenfone 4-familien ventes at blive afsløret inden længe.

Foto: Facebook.com (ASUS)

Efter de lidt stille sommermåneder begynder der igen at være aktivitet fra smartphoneproducenterne. Det gælder også ASUS, som snart er klar til at løfte sløret for dets næste generations Zenfone 4-smartphones.

Traditionen tro er der en hel håndfuld af forskellige varianter på vej, hvilket en teaser fra ASUS selv også kunne indikere. I et Facebook-opslag har ASUS nemlig delt fire billeder, som alle fokuserer på, hvad de kommende telefoner kan præstere på kamerafronten.

Læs også: Asus’ Zenfones er tilbage i Danmark

”Tid til at være mere end én,” lyder teksten i det første billede, hvor der ses omridset af to cirkler foran London Bridge. Der er altså en ganske klar hentydning til, at Zenfone 4 kommer med to bagkameraer. Det ser også ud til, at en af sensorerne får en vidvinklet optik. I hvert fald lyder teksten i et af de andre billeder, at det er ”tid til at se mere”. Den tredje tekst lyder, at det er ”tid til at være skarpere”.

Der bliver altså unægtelig fokus på kameraerne, når ASUS løfter sløret for ikke bare én, men helt op mod fem forskellige Zenfone 4-smartphones. Sådan lyder det i fald fra Roland Quandt‏ på Twitter, som også står bag tyske hjemmeside WinFuture. Ifølge hans oplysninger lancerer ASUS nemlig en line-up bestående af følgende smartphones:

  • Zenfone 4 medmodelnummret ZE554KL
  • Zenfone 4 Max med modelnummeret ZC554KL
  • Zenfone 4 Pro med modelnummeret Z01GD
  • Zenfone 4 Selfie med modelnummeret Z01M
  • Zenfone 4V med modelnummeret V520KL/A006
Dermed bliver det altså et noget anderledes portefølje af Zenfone-smartphones end sidste års modeller, der bestod af Zenfone 3, Zenfone 3 Max, Zenfone 3 Laser og Zenfone 3 Deluxe.

Kommer med vidt forskellige processorer

Foruden ovenstående oplysninger er der også kommet oplysninger frem på ASUS’ eget forum omkring telefonernes processorer. Disse oplysninger giver en meget god indikation af, hvilke af modellerne der bliver ASUS’ ypperste og hvilke der bliver de mere skrabede udgaver.

Topmodellen bliver, ikke så overraskende at dømme ud fra navnene, ASUS Zenfone 4 Pro, som bliver udstyret med en Snadpragon 835-processor. Dernæst vil der være en Zenfone 4V, som får en Snapdragon 820-processor – sidste års topprocessor. Denne udgave vil være en lidt forbedret udgave af den almindelige Zenfone 4, som får en Snapdragon 630-processor. Zenfone 4 Selfie får en Snapdragon 625, som har samme otte processorkerner som Snapdragon 630, men de kører blot ved en hastighed på 2,0 GHz i stedet for 2,2 GHz.

Læs også: ASUS ZenFone AR: Verdens første telefon med 8 GB RAM

Den sidste model, Zenfone 4 Max, vil have en Snapdragon 430-processor og dermed samme processorkerner af Cortex-A53-typen. Disse vil dog kun køre med en hastighed på 1,4 GHz. Dette bliver efter alt at dømme altså den mest skrabede udgave i Zenfone 4-familien.

Det helt store spørgsmål er, hvornår de mange telefoner bliver afsløret. Ifølge Roland Quandt, som også afslørede de førnævnte modelnumre, forventes hele serien at blive afsløret en gang i september måned. Af uvisse årsager er tweetet dog blevet slettet, og det er derfor ikke utænkeligt, at det forholder sig anderledes. Flere steder går der også spekulationer om, at de kan blive afsløret allerede i denne eller næste måned.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies