Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Asus Zenfone Zoom: Kameramobil med periskop

Asus Zenfone Zoom: Kameramobil med periskop

CES2015 - Asus præsenterer verdens første slanke zoommobil: ZenFone Zoom

Har du nogensinde ønsket at komme tættere på når du tager billeder? Her er zoom-funktionen praktisk, men billedkvaliteten falder drastisk når der zoomes. Asus’ Zenfone Zoom løser dette problem ved at give dig 3X optisk zoom at råde over, og er du stadig villig til at lade kvaliteten falde kan den suppleres med hele 12x digital zoom.

Zoommobiler er ikke nye, men den nye ZenFones format bryder med tidligere kameramobiler som Lumia 1020 eller Samsung Galaxy K Zoom som fylder. Fysikkens love er svære at omgå og det har fysiske konsekvenser med buttede kameramobiler til følge.
Men det behøver nu længere ikke at være tilfældet: Asus’ seneste kreation, ZenFone Zoom, omgår begrænsningerne ved ganske enkelt at folde optikken.

Mobilen fylder alligevel en del, dimensioner på 159 x 79 x 12 mm placerer ZenFone Zoom resolut i phablet-klassen, men det skyldes mest af alt at skærmen bredder sig over 5,5 tommer Full HD, selve tykkelsen er kun marginalt større end i almindelige stormobiler.

Guf til fotograferne

Udover at kunne komme tættere på motivet, byder Zoom på en rig kamera-app der tilbyder fuldt manuel kontrol til de fotoglade. En lille diode skyder med med lasere, som i LG’s G3, for at sikre hurtig og sikker fokus – selv i mørke.

Optikken er dog ikke uden kompromiser: for at kunne folde de 10 linser er den maksimale lysmængde reduceret til f/2,7 i vidvinkel og f/4,8 i telefoto. Heldigvis hjælper optisk billedstabilisering til når eksponeringstiderne bliver lange, mens en dobbelt flash afgiver lys i justerede farver så motiver tager sig naturligt ud.

Billederne optages i 13 megapixels, og kan suppleres med det ultravidvinklede frontkamera med 5 megapixels til skarpe selfies. Film optages i Fuld HD, Asus har her overset at inkludere en 4K-video modus til entusiasterne.

Mekanikken der gemmer sig bag frontoptikken
Mekanikken der gemmer sig bag frontoptikken

Specifikationer Asus ZenFone 2

Mål: 158,9 x 78,8 x 12,0 mm, 185 gram
Skærm: 5,5” Full HD display med bøjelig skærm, 401 PPI
Ydelse: Intel Z3580, 2,3 GHz quad-core, 2/4GB RAM
Kamera: 13 megapixels f/2.7-4,8 3X zoom-optik, 5 MP front kamera
Lager: 16GB/32/64GB + micro-SD op til 128GB
Batteri: 3000 mAh, ikke-udskifteligt
Software: Android 5.0 Lollipop
Netværk: 2G,3G, 4G/LTE
Øvrigt: Laserfokus, fås i sort eller hvid.

Som mobil er den utvivlsomt beslægtet med den billigere, og nyligt lancerede, ZenFone 2. Dimensionerne og vægten er øget lidt, men den plastfinishen er nu prydet af en aluramme omkring.

Læs også: Asus lancerer ZenFone 2 til røverpris

Går du teknikbladet igennem er der også mange ligheder at spore med ZenFone 2. Her er igen en 2,3 GHz, 64-bit quad-core fra Intel parret med hele 4GB RAM. Det skulle være rigeligt til at drive den seneste Android 5.0 Lollipop med Asus’ ZenUI tilpasning.

Batteriet rummer også her 3.000 mAh, det kan stadigt ikke udskiftes, men lageret på enten 16,32 eller 64GB kan suppleres med et micro-SD kort. ZenFone Zoom understøtter både 2G, 3G og 4G.

Asus’ har ikke offentliggjort nogen lanceringsdato, men prisen vil lyde på 399$, eller omtrent 2.400 kroner for den billigste variant. Det er endnu ikke sikkert hvorvidt ZenFone Zoom kommer til Danmark.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies