Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Asus ZenWatch - Smart-ur til mere end fattigrøve

Asus ZenWatch - Smart-ur til mere end fattigrøve

Asus melder sig ind i Smartwatch-ræset med ZenWatch. Med Google nye Android Wear som system og lækre detaljer byder det på meget for pengene.

Asus melder sig ind i Smartwatch-ræset med ZenWatch. Med Google nye Android Wear som system og lækre detaljer byder det på meget for pengene.

Det var rygtet i forvejen at Asus bud på et Android-kompatibelt smart-ur ville underbyde konkurrenterne. Hvor meget man ville få for pengene var derimod uvist. Indtil nu

Uret er som de andre Android Wear smart-ure altid forbundet. Når den parres med en Android mobil (Android 4.3 eller nyere) skubbes notifikationer og apps videre til håndledet.

Stillet og sportsligt            

Et nænsomt buet display krydret med et finpudset metalkabinet danner den ydre ramme om den kvadratiske skærm på 1,3 tommer.

Italiensk læder sikrer både komfort og hæver kvalitetsfølelsen over den første generation af smart-ure. Remmen kan også udskiftes efter smag. Selve urets visere kan også tilpasses med over 100 forskellige ur-designs.

Asus ZenWatch lægger også op til en aktiv livstil. En indbygget pulsmåler og et vandtæt ydre gør uret oplagt til sportlige aktiviteter og selftracking. 

Smartere hverdag

Zenwatch er indstillet på at gøre din hverdag simplere ved at gøre mange af dagligdagens små opgaver enklere.

Eksempelvis kan en telefon gemt under sofapuderne hurtigt genfinde ved et dobbeltprik på uret. Telefonen ringer og genforenes med ejeren. Oplåsning af telefonen kan også speedes op med smartwatch, man fører uret til telefonen og voilá: et stykke åbnet mobil.

Samtidig er Asus smartwatch, ligesom andre Android Wear enheder, i stand til at føre både notifikationer og Wear apps videre til håndledet.

Sidste ZenWatch trick er et decideret partytrick hvor mobilens kamera kan fjernstyres og udløses på afstand til gruppefotos eller selfies.

Skarp pris

Asus underbyder rivaliserende smartwatches med ZenWatch. Med en lanceringspris på 199 euro er det billigste Android Wear enhed på markedet. Uret vil finde vej til handlen i oktober.

ASUS præsenterede også nye laptops på IFA.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies