Australien giver Apple bøde for 4G-vildledning

Apple skal betale millionbøde i Australien for at love kunderne 4G i den nye iPad, men det virker kun i USA.

Australien giver Apple bøde for 4G-vildledning

Apple har fået en millionbøde i Australien for det falske løfte omkring 4G i den nye iPad, og skal betale omkring 12.7 millioner kroner for vildledende markedsføring, sådan skriver den australske avis The Age.

Da Apple lancerede den nye iPad, var forvirringen stor omkring brugen af 4G-nettet. 4G-betegnelsen blev brugt i deres markedsføring også i Danmark, men den nye iPad bruger frekvenserne 700 MHz og 2.100 MHz, hvilket er anderledes end de europæiske frekvenser. De 4G-net vi har i Danmark kører på 1.800 MHx og 2.600 MHz.

Apple har tidligere lovet, at de ville betale pengene tilbage til de australske kunder, som føler sig snydt – samt de vil ændre deres materiale så det tydeligt fremgår 4G ikke kan bruges i Australien.

Den australske konkurrence-myndighed følte dog ikke det var nok, og venter nu på bøden bliver bekræftet af en australsk domstol.

Temaet følges op

Historien døde ikke med denne fortælling. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 8/6/2012 blev sagen bragt videre med et indlæg omkring Du kan nu få søkort på mobilen – gratis – Læs den her. Se også seneste nyt om emnet ved at trykke her..