Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Automatisk iOS-opdatering natten over slår alarmer fra

Automatisk iOS-opdatering natten over slår alarmer fra

Pas på med at lade din iPhone eller iPad opdatere iOS automatisk natten over, hvis du vil op til tiden om morgenen. Dine alarmer bliver nemlig slået fra.

Hvis du endnu ikke har opdateret din iPhone eller iPad til den seneste version 9.1, skal du være særligt opmærksom, hvis du vil benytte den nye mulighed i iOS 9 for at gennemføre opdateringen i løbet af natten helt automatisk.

Ifølge hjemmesiden Apple Insider rapporterer en stor mængde af brugere nemlig om en fejl i iOS 9, der slår dine alarmer fra under opdateringen, hvis den foretages automatisk natten over.

Læs også: iOS 9.1 ude: Stor opdatering til iPhone og iPad

Det betyder med andre ord, at du kan risikere ikke at stå op til tiden morgenen efter, hvis du er afhængig af, at din iPhone eller iPad vækker dig - og der er allerede mange, der har oplevet på egen krop, oplyser PhoneArena, hvor vrede brugere brokker sig på Twitter.

Det er endnu usikkert, om fejlen også opstår ved tidligere opdateringer (eksempelvis til 9.0.2), der også kan foretages natten over, eller om det kun opstår ved opdateringen til iOS 9.1.

For at være sikker på, at du bliver vækket af din iPhone eller iPad morgenen efter, bliver du derfor nødt til enten at opdatere manuelt, hvor du ikke benytter dig af den nye ”Installer i nat”-mulighed, eller via iTunes til din computer.

Ikke første gang, at alarmer giver Apple problemer

Apples historik med alarmproblemer er gennem årene blevet længere og længere. Tilbage til 2010 oplevede europæiske og danske ejere af iPhones og iPads, at alarmerne gik i gang en time for sent efter skiftet fra vinter- til sommertid.

Få måneder senere var der igen problemer med alarmerne i iOS – denne gang efter årsskiftet. Af uvisse årsager ville alarmer ikke virke den 1. og 2. januar 2011, hvor Apples råd var at vente til den 3. januar eller benytte sig af tilbagevendende alarmer, som virkede.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies