Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis: Apple arbejder på iTV

Avis: Apple arbejder på iTV

Stemmestyring via Siri, forbedret AirPlay-funktionalitet og harddiskoptager i skyen er nogle af lækkerierne i Apples kommende fjernsyn.

Så er der igen rygter om et fladskærms-tv fra æbleplantagen. Men denne gang kommer rygterne fra selveste New York Times, der har publiceret en lang artikel om detaljerne om Apples nye fjernsyn ved navn iTV. Artiklen er, ifølge avisen, baseret på information fra møder mellem Apple og en række medievirksomheder gennem de sidste par uger.

Avisen skriver, at æblechefen Eddy Cue er en stor fortaler for et Apple-fjernsyn og at hans ekspertise med pladeselskaber og filmselskaber er afgørende.

Ifølge New York Times ved man dette om iTV:
Koncept-computertegning af Apples nye tv, som det kunne se ud. Apples tv siges at være meget afhængig af skyen, til at hente (og sandsynligvis streame) tv-shows, film og andet indhold. Denne del, der kun er overfladen på tv'et, er stort set identisk med AppleTV-boksen, der sælges for under en tusindlap.

Apple ser på nye former for samspil med andre enheder - ikke kun tv-apparater, men med mobile enheder som iPhones og iPads. Disse nye måder at interagere med teknologi omfatter stemme og bevægelser. Stemmestyringen (Siri) har vi allerede mødt i iPhone 4S, og rygterne siger at Apple er i fuld gang med at prototeste bevægelsesstyring ala Kinect. Siri vil kunne bruges til at skifte kanaler og søge efter indhold.

Det siges også at Apple arbejder på en forbedret version af AirPlay der giver brugeren mulighed for at begynde at se video-indhold på et tv, pause, og se videre på sin mobile enhed. Dette ville være det modsatte af den nuværende AirPlay-løsning, hvor man begynder at se indholdet på iPhone, iPad eller iPod Touch, og fortsætter via streaming på AppleTV-boksen.

Artiklen hævder også at Apple-medstifter Steve Jobs har været en fortaler for at styre iTV-fjernsynet med iOS-enheder (via App Store Remote), så vi vil sandsynligvis se iTV blive betjent med både iPhones, iPads og iPod, såvel som en standalone fjernbetjening.

Denne løsning vil naturligvis gøre AppleTV-boksen overflødig, idet der kan streames direkte til iTV-fjernsynet fra iOS-enheder. Virksomheder som Time Warner Cable har, ifølge artiklen, aldrig været fan af Apples nuværende AppleTV-set-top-boks-løsning.

Endelig hævder artiklen, at Apple er i gang med at udvikle en iCloud-baseret PVR-tjeneste, der gør det muligt at optage programmer og lægge dem direkte på skyen.

Historisk set er Wall Street Journal en troværdig kilde, så der er med al sandsynlighed noget om at Apple holder møder med tv-studierne. Men om alt det ovenstående bliver virkelighed, er en anden snak. Planer har det som bekendt med at ændre sig.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

David 20-12-2011 09:54:02

Det er på tide at der kommer fjernsyn, der er smartere end de TV vi har i dag. Intelligente TV i dag er bare ikke smarte nok i forhold til hvad vi er vant til på telefon, tablet osv. Og typisk kommer de andre producenter med når Apple laver noget.

0 0
Hans 19-12-2011 12:08:18

Og jeg har hørt, at Apple allerede har planlagt at sagsøge engelske itv for at ha' brugt Apple's navn siden 1955... :-)

0 0
hellas7 19-12-2011 17:24:59

utroligt som den joke forbliver sjov...

0 0
Zeb 19-12-2011 12:37:16

Et andet søgsmål komemr fra Samsung og Phillips i fællesskab da rektangulære fjernsyn med sort kant og afrundede hjørner er patenteret af dem. I søgsmålet angiver Samsung at Apple eventuelt kan forsøge sig med et kvadratisk eller cirkulært tv-format, eller TV der er over 30cm tykke.

0 0
Jonas_a 19-12-2011 13:34:41

hahahaha...nice :D

0 0
Hans 19-12-2011 13:18:53

@Zab
Apple gør bare skærmen af-monterbar, og trykfølsom, og kalder det en 42" ipad. :-D

0 0
Hans 19-12-2011 13:00:37

Ha ha :-)

0 0
ulrik 19-12-2011 12:43:03

og hvad med kanal københavn, må man se den slags snavs på et apple tv?

0 0
ulrik 19-12-2011 12:45:00

og får det det tidssvarende ipad format 4:3?

0 0

Om brug af cookies