Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis: Genbrugsudgave af Samsung Note 7 klar til sommer [UPDATE]

Avis: Genbrugsudgave af Samsung Note 7 klar til sommer [UPDATE]

En variant af den uheldige Note 7 fra Samsung kan få et nyt liv med genbrugskomponenter og mindre batteri.

Foto: Samsung

Sagaen om den brandfarlige Note 7 smartphone er ikke skrevet færdig endnu. Efter to uheldsvangre lanceringer og to dyre tilbagekaldelser af over to millioner enheder kan Note 7 modellen atter blive vakt til live ifølge det sydkoreanske medie Naver.com.

Ifølge Navers kilder tæt på elektronikgiganten vil Samsung forsøge sig en tredje gang med en Note 7-lancering omkring juni måned.

Den tredje Note 7 model vil dog omgå forgængernes problematiske batterier ved at være udstyret med mindre tætpakkede batterier. Det vil betyde, at selve kapaciteten vil falde markant - fra 3.500 mAh til mellem 3.000 og 3.200 mAh. Netop batteriets høje kapacitet per volumenenhed er blevet udpeget som synderen i Samsungs interne undersøgelse bag Note 7 katastrofale tilbøjeligheder til at selvantænde.

Herhjemme skal vi dog ikke regne med, at se Note-mobilen gøre et comeback. De genskabte Note 7 smartphones står kun til at få debut i vækstøkonomier som Indien og Vietnam i første omgang.

Se også:  Samsung: To fejl årsag til, at Galaxy Note 7 kortsluttede

Et for tætpakket batteri var en af hovedårsag til, at Note 7 kunne bryde ud i brand.
Et for tætpakket batteri var en af hovedårsag til, at Note 7 kunne bryde ud i brand.
Foto: Samsung

Høj grad af genbrug

Med genetableringen af kasserede Note 7 telefoner, kan Samsung genvinde nogle af de komponenter fra 98 procent af de 3,16 millioner enheder som Samsung i sin tid producerede.

Dermed håber selskabet at kun genvinde en del af de 7 trillioner won som hele Note 7 misæren har kostet tech-giganten.

Samtidig kan genbruget af komponenterne afbøde nogle af de miljømæssige omkostninger forbundet med kasseringen og materialegenvindingen fra de millionvis af ubrugte Note 7 smartphones.

[UPDATE] En talsmand for Samsung India har siden været ude og dementeret rygterne. "Oplysningerne er ukorrekte" lyder det fra talspersonen.

Se også:  Opdatering gør Samsung Galaxy Note 7 ubrugelig i Europa

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies