Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis: Google præsenterer sig som teleselskab i morgen

Avis: Google præsenterer sig som teleselskab i morgen

Google er i morgen klar til at præsentere sine planer om at blive et amerikansk teleselskab, erfarer stor avis.

Google vil i morgen offentliggøre sin indsats for at tage kampen op mod de store amerikanske teleselskaber ved selv at tilbyde en abonnementsløsning. Det erfarer avisen, Wall Street Journal.

Læs også: Google vil også være teleselskab

Avisen lader sig vide gennem personer bekendte med sagen, at Google vil tilbyde en service, hvor du som kunde kun betaler for det, du rent faktisk forbruger frem for de ofte meget dyre abonnementer, der præger det amerikanske telemarked.

Ved at undersøge forbrugeres regninger har firmaet, Validas, i 2013 foretaget en undersøgelse, der viser, at smartphonebrugere typisk spilder $28 svarende til knap 200 kroner om måneden. Det skyldes, at kunderne, ligesom her i Danmark, ofte køber en vis mængde data, som ved månedens udgang ikke bruges op.

Læs også: Project Loon: Så langt er Google nået med internetballonerne

Det vil Google gøre op med ved at du kun betaler for den mængde data, du benytter - og formentlig til en ganske fordelagtig pris taget den lave pris for det lynhurtige Google Fiber-internet i visse amerikanske byer i betragtning.

Google indgår et samarbejde med de to eksisterende teleselskaber i USA, Sprint og T-Mobile. Her vil søgegiganten betale de to teleselskaber for at stille sine omfattende netværk til rådighed, hvor kunderne vil opleve, at der automatisk skiftes mellem de to teleselskabers netværk alt efter hvor de har den bedste dækning.

Læs også: Call me-kunder er Danmarks mest loyale

I tillæg til dette forventes Google også at tage WiFi-netværk i brug som en del af det nye Google-teleselskab, som kan skære endnu mere ned i udgifterne for forbrugerne.

Starter ud som lille eksperiment i USA

Du skal dog ikke regne med at blive kunde hos Googles teleselskab lige foreløbig. Først og fremmest finder det kun sted i USA, og for det andet vil det også kun virke med Googles egen Nexus 6-smartphone fra Motorola til at starte med.

En af Googles ledere, Sundar Pichai, har da også meddelt til Mobile World Congress i Barcelona i starten af marts, at det bliver et eksperiment i lille målestok og at de ikke har til formål at forstyrre den nuværende teleindustri.

Rajeev Chand, forsikringschef ved investeringsbanken Rutberg & Company, mener dog, at Google som teleselskab sagtens kan udfordre de store spillere:

”Selv om Google måske ikke sigter efter et stort antal abonnenter, er deres indtræden på markedet meget vigtig, fordi det har potentiale til at forstyrre teleindustrien på den samme måde, som Google Fiber forårsagede ændringer i kabel- og bredbåndsindustrierne,” siger han.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies