Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis: iPhone 8 kommer i en ny størrelse og OLED-udgave

Avis: iPhone 8 kommer i en ny størrelse og OLED-udgave

Apple lancerer en tredje iPhone-størrelse næste år på 5", mens den større Plus-model på 5,5" får en kurvet OLED-skærm, lyder det fra japansk avis.

Foto: Martinhajek.com

Hvis du synes, at de nuværende iPhones på 4,7” er for små, men Plus-modellerne på 5,5” samtidig er for store, kan næste års iPhone meget vel være den, du har gået og ventet på.

Ifølge den velrenommerede japanske avis, Nikkei Asian Review, står Apple nemlig til ikke kun at lancere to iPhone 8-modeller næste år, men derimod tre af slagsen. Næste år kan Apple fejre 10 års iPhone-jubilæum, og derfor vil Apple naturligvis bringe de helt store nyheder med sig.

Læs også: Næste iPhone får ridsefast glas og ramme af rustfrit stål 

Lige som rygter tidligere har peget på, kan avisen gennem kilder oplyse, at de tre iPhones får en kæmpe overhaling næste år. Det nuværende aluminiumsdesign skrottes, og i stedet udstyres de med en metalramme, der holder en bagside af glas fast.

"Apple har som et forsøg besluttet, at alle 5,5", 5" og 4,7" modeller vil have glasbagsider, som adskiller sig fra metalhusene i de nuværende iPhones, og Biel Crystal Manufactory and Lens Technology (producent af glas, red.) leverer sandsynligvis alle glasbagsider til de nye iPhones næste år," udtaler en kilde i industrien til avisen.

Tidligere oplysninger har gået på, at glasset bliver ridsefast og at rammen bliver udført i rustfrit stål. Dermed går Apple tilbage til et design i stil med det, der blev brugt i iPhone 5 og 5s.

iPhone 8 på 5,5" får kurvet OLED-skærm

Ud over at få en glasbagside og metalramme lyder det – igen fra Nikkei Asian Review – at den ene af de tre iPhones bliver en premium-udgave. Modellen med en 5,5” skærm – den nuværende Plus-model – udstyres nemlig med en OLED-skærm fra Samsung, som det også har forlydt tidligere.

Selv om den japanske skærmproducent Sharp indtil videre ikke skal stå for OLED-produktionen til næste års 5,5” iPhone 8, er virksomheden dog i gang med at bygge en ny fabrik i hjemlandet til netop at producere OLED-skærme - en mulighed kan nemlig åbne sig.

Læs også: Rygte: iPhone får AMOLED-skærm og glasbagside næste år 

Sharps direktør Tai Jeng-wu kan over for den japanske avis bekræfte, at Apple indleder et skifte til OLED-skærmpaneler i den næste iPhone 8.

”iPhone har udviklet sig og skifter nu fra LTPS- (low-temperature poly-silicon) til OLED-paneler. Vi ved ikke, om Apples OLED-iPhones bliver et hit, men hvis Apple ikke vælger at gå ad denne vej og forvandler sig selv, vil der ingen nyskabelser være. Det er en krise, men også en chance,” lyder det.

Dermed kan du se frem til et skærmpanel med utroligt mættede farver og et sortniveau, der er markant anderledes end LCD-skærme, ligesom de også besidder bøjelige egenskaber.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies