Avis kortlægger mobilhuller

Avis kortlægger Ringkøbing-Skjerne kommunes mobilhuller på Google Maps.

Avis kortlægger mobilhuller

Ringkøbing-Skjern kommune har været meget aktive i debatten omkring mobilhuller. For at bevise problemet med mobilhuller i kommunen, så har den lokale avis, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, bedt sine læsere indrapportere områder, hvor de oplever problemer med mobilsignalet. Resultatet er et Google Map, hvor man kan se mobilhullernes fordeling over hele kommunen.

Ringkøbing-Skjern Kommune er meget glade for avisens initiativ. På kommunens hjemmeside udtaler kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern Kommune, Niels Erik Kjærgaard:

– “Det er et vigtigt initiativ, og et som Dagbladet Ringkøbing-Skjern skal have stor ros for at sætte sig i spidsen for. En god mobildækning er en folkesag, og som kortet allerede nu viser, så er vi ikke dækket godt nok.”

Kommunaldirektøren konstaterer, at mobildækning er vigtig for en velfungerende sundhedssektor, hvilket har gjort mobildækningen til en livsvigtig faktor, som ikke længere kan ignoreres.

– “Det er uacceptabelt, at man hvert andet øjeblik mister signalet til mobilnettet. Det kan vi hverken byde vores borgere eller områdets erhvervsliv. Det har aldrig været vigtigere, at vi har et finmasket mobilnet, der dækker hele Danmark. Derfor har vi også bedt vores medarbejdere om at deltage i kortlægningen,” siger Niels Erik Kjærgaard.

Kommunen har derfor bedt kommunens medarbejder hjælpe til med at registrere mobilhuller i kommunen, og kortet vil derefter blive fremlagt på et dialogmøde den 1. oktober. Mødet får deltagelse af telebranchen samt de regionale og kommunale organisationer i Region Midtjylland

Kilde: Dagbladet Ringkøbing-Skjern