Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis lækker et hav af detaljer om Samsung Galaxy S8

Avis lækker et hav af detaljer om Samsung Galaxy S8

Avisen The Guardian afslører et væld af nye detaljer om Samsung Galaxy S8, bl.a. lanceringsdatoen, at den får jackstik og 64 GB lagerplads.

Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Foto: Weibo.com (KingwayLee)

Afsløringen af Samsung Galaxy S8 nærmer sig med hastige skridt, og i lige så høj fart stiger antallet af nye informationer om de to kommende topmodeller fra Samsung.

Denne gang er det den britiske avis The Guardian, som har været i tale med flere kilder med kendskab til Samsungs planer. Avisen har præsenteret mange af de foregående rygter for de anonyme kilder, og dermed afslører avisen nu alle de informationer, som kilderne er enige om vil ske i Galaxy S8.

Den mest iøjnefaldende ændring, som de hidtidige rygter har peget i retning af, er et helt nyt design udført i metal, hvor skærmen kommer til at udgøre meget mere af fronten end tidligere - præcis som det vil ske med LG G6. Ifølge avisen får Samsung Galaxy S8 et såkaldt ”infinity display”, hvor der hverken er plads til at placere Samsungs logo over eller under skærmen, ligesom flere kilder også oplyser, at fingeraftrykslæseren flyttes om på bagsiden.

Læs også: Er der her fronten på Samsung Galaxy S8?

Samsung Galaxy S8 kommer i to udgaver, ligesom rygter tidligere har indikeret. For første gang afsløres telefonernes dæknavne også. Internt hos Samsung går de nemlig under navnene ”Dream” og ”Dream2”, og der må altså menes at være tale om en almindelig S8-variant og en større S8+-variant. Fælles for dem er, at de begge vil få en kurvet skærm ligesom det ses i bl.a. Galaxy S7 edge.

De præcise skærmstørrelser kendes endnu ikke, men kilderne oplyser, at de ligger inden for størrelsesordenen 5” til 6”. De oplyser endvidere, at telefonernes fysiske dimensioner bliver enten identiske med tidligere modeller (formentlig Galaxy S7 og Galaxy S7 edge) eller en smule mindre.

I de foregående uger er der blevet lækket adskillige billeder af Samsung Galaxy S8 - primært gennem producenter af covers. De har alle vist et nyt design med en skærm, der udgør væsentligt mere af fronten end hidtil, men der har også været nogle mindre uoverensstemmelser imellem billederne. To af kilderne, som The Guardian har talt med, oplyser, at det billede, der blev lækket af frontpanelet, meget retvisende viser, hvordan designet kommer til at blive.

Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Foto: Weibo.com (KingwayLee)

3,5 mm jackstik og microSD-understøttelse ryger ingen steder

I løbet af de seneste års tid har der været en tendens til at droppe det gamle 3,5 mm jackstik i smartphones – ikke så meget på grund af pladsmangel, men primært for at skifte over til en digital port, der muliggør bedre lydkvalitet og så naturligvis også for at få gang i salget af trådløse og kablede lydprodukter med enten USB Type-C eller Lightning.

Der har været forlydender om både at Samsung vælger at skrotte jackstikket og følge med trenden, men også at det ikke bliver tilfældet alligevel – og flere kilder kan nu oplyse, at jackstikket altså ingen steder ryger. Dermed kan du fortsat lytte til musik på præcis samme måde, som du hidtil har gjort uden at skulle have en adapter med på farten.

Læs også: Samsung lancerer trådløst headset sammen med Galaxy S8

Ligeså oplyser kilderne, at Galaxy S8 også får understøttelse for microSD-kort, ligesom den skrinlagte Galaxy Note 7 havde og som sidste års Galaxy S7 og S7 edge også har. Her vil der være understøttelse for op til 256 GB lagerplads.

Det bliver dog ikke nødvendigt for langt de fleste, for kilderne fortæller samtidig, at den billigste Galaxy S8 kommer med 64 GB lagerplads, hvilket er den dobbelte mængde af Galaxy S7.

Der har også været tvivl om, hvorvidt Galaxy S8 får USB Type-C, eller om Samsung fortsætter med MicroUSB som vist på flere renderinger, men kilderne fortæller, at Samsung, ikke overraskende, benytter USB Type-C ligesom i Galaxy Note 7.

Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Foto: Weibo.com (KingwayLee)

Omdan Galaxy S8 til en computer med nyt tilbehør

USB Type C-porten vil ikke kun kunne bruges med en ny version af Samsungs Gear VR-headset, men også et nyt stykke tilbehør, som vil gå under navnet DeX (desktop extension) - noget der har været på tale tidligere. Det vil altså med andre ord være en pendant til Microsofts Continuum-system, hvor Windows 10 Mobile-smartphones kan fungere som en fuldblods Windows 10-computer, hvis du tilslutter telefonen til den særlige dock, som fører videre til en skærm.

Konceptet er det samme med Samsung DeX, men i stedet for Windows er det Android, der bliver omdannet til et pc-miljø, så du har en computer med i lommen overalt – hvis du bare har docken med, en skærm at tilslutte den til og ikke mindst en mus og et tastatur til at navigere rundt med.

Læs også: Avis: Samsung Galaxy S8 får førsteret på Snapdragon 835

Til at drive Android-styresystemet i DeX-tilstanden kræves en masse processorkraft, og den leveres ifølge to kilder af Qualcomms Snapdragon 835, som Samsung angiveligt har fået eneret på til en start.

Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Foto: Weibo.com (KingwayLee)

Får forbedret Dual Pixel-kamera

Kameraet i Galaxy S7 og Galaxy S7 edge er i forvejen blandt markedets bedste, men der er endnu plads til forbedring, må Samsung mene. Kilderne fortæller i hvert fald, at Samsung igen vil benytte samme Dual Pixel-teknologi som sidste år, hvor det altså er hele sensorens område, der er placeret de såkaldte fotodioder i, som bruges til autofokusering.

I mange smartphones ses det, at der kun 5 % af sensorens pixels er dækket af fotodioder, men med Dual Pixel-teknologien er 100 % dækket – og det resulterer i lynhurtig, uovertruffen autofokusering. The Guardian oplyser, at der i år vil ske mindre forbedringer af billedkvaliteten, hastigheden og kameraets evner i dårlig belysning.

Kameraet vil også blive udstyret med en ny funktion, der kan scanne og genkende objekter, som der optræder på billedet – præcis på samme måde som appen Google Goggles.

Kameraet er ikke den eneste sensor, som Galaxy S8 får. Ligesom i Note 7 vil der være en iris-scanner at finde på fronten, som scanner dine øjnes regnbuehinde som et alternativ til fingeraftrykslæseren. Med denne kan du låse telefonen op og gennemføre køb blot ved at kigge på din mobil.

Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Foto: Weibo.com (KingwayLee)

Kommer med assistent baseret på kunstig intelligens

Der har også længe været forlydender om, at Samsung introducerer en helt ny virtuel assistent i Galaxy S8, og det er noget, som kilderne kan bekræfte. De kan dog ikke bekræfte, om navnet bliver Bibxy ligesom flere rygter har indikeret, så der kan altså fortsat være tale om et navn, der blot bruges til intern brug.

Læs også: Samsungs personlige assistent i Galaxy S8 kan hedde Bixby

Ikke desto mindre menes den føromtalte funktion, hvor Galaxy S8 fysisk kan scanne og genkende objekter via kameraet, at være en del af assistenten, og Samsung vil også integrere indhold fra samarbejdspartnere i assistenten. Hvilket indhold er endnu uvist, men det kan være vejr-, taxa- og hoteltjenester m.m.

Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Billedet her er et koncept baseret på de seneste rygter.
Foto: Weibo.com (KingwayLee)

Lander i butikkerne den 21. april

De meget velinformerede kilder kommer også ind på lanceringsdatoen for Samsungs to kommende topmodeller. Avisen oplyser, at telefonerne bør blive annonceret i slutningen af marts måned, hvorefter de kan købes enten på dagen fredag den 21. april eller lige omkring.

Oplysningerne stemmer nogenlunde overens med tidligere informationer, som alle har gået på, at Galaxy S8 og S8+ bliver afsløret i slutningen af marts og ikke ved Mobile World Congress som normalt. Tidligere datoer for, hvornår de kan købes har været først den 18. april fra to sydkoreanske aviser, dernæst den 15. april fra en tredje sydkoreansk avis, og senest har en bruger på Twitter meldt ud, at salget skydes i gang i uge 17, som er i perioden 24. til 30. april.

Den 24. april ser altså på nuværende tidspunkt ud til at være den mest sandsynlige dato, og så skal det heller ikke glemmes, at Galaxy S7 og Galaxy S7 edge sidste år blev lanceret på en fredag i Danmark.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies