Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis: Samsung arbejder på selvkørende biler

Avis: Samsung arbejder på selvkørende biler

Den sydkoreanske IT-gigant sammensætter et team til udvikling af selvkørende biler.

Foto: Bloomberg.com

En revolution inden for personlig transport er under opsejling. Førerløse biler forventes at ændre radikalt på hvordan vi bevæger os fra A til B - en udvikling som tech-giganten Samsung nu bliver en del af.

The Wall Street Journal oplyser, at Samsung nu kreerer et hold med fokus på teknologier til selvkørende biler.

Den nye afdeling forventes ikke at udvikle deciderede køretøjer, men vil i stedet fokusere på komponenter til de selvkørende biler.

Det er sparsomt med oplysninger omkring holdets funktion, men det lyder, at det vil eksistere som en selvstændig enhed i forhold til Samsung tre kerneforretninger: mobil, skærm- og chipteknologi samt forbrugerelektronik.

Det er ikke første gang, at selskabet har investeret i bilproduktion. Frem til 1997 producerede Samsung biler under eget navn, indtil den asiatiske krise tvang selskabet til at sælg bilforretningen til franske Renault.

Asiatisk konkurrence

Søgegiganten Google har længe være i frontløber i udviklingen af de førerløse køretøjer, mens Apple, ifølge vedholdende rygter, arbejder på en rivaliserende løsning til bybilledet.

Samsung bliver det tredje asiatiske selskab i kapløbet om selvkørende persontransport. Sydkoreanske Hyundai meddelte den uge at der udvikles på teknologien med bredt tilgængelige produkter inden 2030.

Den kinesiske søgegigant Baidu tester BMW-protyper med deres egenudviklede teknologi. Selskabet oplyser, at prototypen allerede nu kører i det nordlige Beijing.

Læs også: Apple-bilen kan blive en BMW

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies