Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis: TDC styrer mobilmarkedet i Danmark

Avis: TDC styrer mobilmarkedet i Danmark

Mindre mobilselskaber må indgå aftaler med hårde vilkår for at få adgang til TDCs net. Reelt styres markedet ifølge Berlingske Tidende af TDC.

For forbrugerne ligner det en kamp mellem store og små mobilselskaber. Men under overfladen styres kampen benhårdt af TDC, der således med hemmelige aftaler har kontrol over mobilmarkedet, skriver Berlingske Tidende, der er kommet i besiddelse af en hemmelig aftale.

For at et mindre mobilselskab kan få tilladelse til at anvende TDCs netværk, skal det acceptere en række krav. TDC kontrollerer, hvad der foregår i det andet selskab, hvilket gør, at det reelt er TDC, der styrer det andet selskab.

Eksempelvis stiller TDC krav om, at selskabet kun hyrer kunder til TDCs net, ligesom TDC skal godkende selskabets brug af direct mail. Desuden kontrollerer TDC enhver form for markedsføring af de mindre selskabers produkter. TDC giver til gengæld økonomisk støtte til markedsføringen.

TDCs store indflydelse på mobilmarkedet bekræftes af grundlæggeren af Telmore Frank Rasmussen. Telmore der siden er blevet solgt til TDC. Han er nu i gang med opstart af nyt selskab, men i erkendelse af TDCs stramme styring af branchen bygger Frank Rasmussens nye selskab på både e-handel og telefoni. Med de vilkår der er i telebranchen, er det meget svært at få det til at hænge sammen, hvis selskabet udelukkende tilbyder telefoni, udtaler han til Berlingske Tidende.

Underdirektør i TDC Mobil Branchesalg kan ikke se noget amoralsk i aftalerne, da selskaberne selv ønsker markedsføringsstøtten. Men ifølge Berlingske Tidende er indtjeningen på kundernes telefoni så lille, at selskaberne simpelthen er afhængige af TDCs støtte.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies