Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Avis tester Apple Watch på alle ledder og kanter

Avis tester Apple Watch på alle ledder og kanter

Apple Watch bliver sat på prøve i en test fra avisen, Consumer Reports. Se i videoen, hvordan uret klarer sig i testen.

Apple Watch kom i går i handlen i en række udvalgte lande, og ikke overraskende vælter de første tests frem i alverdens afskygninger.

Blandt de mere seriøse er den store og uafhængige avis, Consumer Reports, som anmelder og sammenligner forbrugerprodukter.

Læs også: Apple Watch Sport udsættes for stor ridsetest

Folkene bag Consumer Reports har købt 8 Apple Watch fra forskellige forhandlere, hvoraf 6 af dem er ankommet til at starte med. Det er Apple Watch og Apple Watch Sport, der er indkøbt til avisens store test, mens avisen sprang over det dyreste Apple Watch Edition.

Denne maskine laver ridser på urene af materialer med forskellige hårdheder.
Denne maskine laver ridser på urene af materialer med forskellige hårdheder.

Skærmen klarer sig mod de fleste ridser

Første test er skærmens slidstyrke over for ridser. Som tidligere demonstreret i en video er IonX-skærmen ganske holdbar, og det er samme mønster, der gentager sig her.

Med en smart maskine laver teknikerne en ensartet ridse med spidse metalgenstande på det billigste Apple Watch Sport. Først er det en genstand, der har samme hårdhed som en pennekniv. Da den spidse genstand udskiftes med en, der er lige så hård som et borehoved, opstår der til gengæld ridser.

Læs også: Beyoncé viser eksklusivt Apple Watch Edition i guld frem

Apple Watch med den rustfrie urkasse og en skærm med safirglas klarer sig langt bedre. Det hårdeste materiale, som Consumer Reports har at teste med, svarer til 9 ud af 10 på Mohs' hårdhedsskala. Safirskærmen på dette ur er akkurat hård nok til at modstå ridserne, da safir også ligger på 9 ud af 10 på skalaen – kun overgået af diamand.

De to Apple Watch efter 30 minutter under vand.
De to Apple Watch efter 30 minutter under vand.

Overlever en halv time under vand

Apple fortæller selv, at Apple Watch har en såkaldt IPX7-certificering. Det betyder, at det er vandafvisende og altså ikke vandtæt ned til en meters dybde i 30 minutter. Det tester avisen efter ved at indsætte et Apple Watch og et Apple Watch Sport i en beholder under samme tryk som var de i en meters dybde.

Læs også: Nye videoer guider dig igennem Apple Watch

Apples ord ser ud til at holde stik, for begge ure er fuldt ud funktionelle efter den lange tur under vand.

Her noteres pulsmålerens tal under fysisk aktivitet.
Her noteres pulsmålerens tal under fysisk aktivitet.

Pulsmåleren er godkendt

Dernæst følger en test af pulsmåleren, som er en central del af de smarte ure. To forsøgspersoner udstyret med uret har også en anden pulsmåler på sig til at sammenligne resultaterne med fra Apple-urene. Pulsen noteres konstant under gentagende gang og løb.

Der var ingen afvigelse mellem pulsmåleren i Apple Watch og den anden pulsmåler, så du fuldt ud regne med dens målinger.

Læs også: Apple vil sælge 3 mio. Apple Watches på 2 uger

Consumer Reports mangler fortsat at færdiggøre sine tests af skridttælleren og brugervenligheden, som vil være klar inden længe. Her vil også følge en konklusion over, hvordan Apple Watch klarer sig i forhold til konkurrenterne.

Se i videoen nedenfor, hvordan Apple Watch og Apple Watch Sport klarer strabadserne.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies