Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Babyer bruger i stigende grad smartphones

Babyer bruger i stigende grad smartphones

En ny undersøgelse viser, at fire ud af ti amerikanske børn under to år har brugt enten en smartphone eller en tablet.

Nogle forældre er efterhånden begyndt, at diskutere hvordan smartphonen påvirker familielivet og der måske skal være nogen timer på dagen man er helt ”offline”, men alt i mens dette så fortsætter mange børn, helt ned i ”baby-alderen”, med at tage smartphones og tablets til sig.

 - Nogle børn er taberen i konkurrencen mod mobilen

En ny undersøgelse, foretaget af GfK for den amerikanske familieorganisation, Comon Sense media, viser 38 procent svarer deres allermindste børn bruger smartphones eller tablets, dette er en stigning fra blot ti procent for to år siden. Det skriver dr.dk.

 - Forældres mobilbrug kan gøre børn ensomme

Og de amerikanske børn bruger smartphones og tablets, som aldrig før - og også i længere tid. 72 procent af alle børn under otte år har brugt en smartphone eller tablet.

 - Børn skal først have mobil som 10 årig

De amerikanske børn, som har adgang til en smartphone eller tablet, bruger den i gennemsnit en time og syv minutter hver dag, dette er en stor stigning fra 2011, hvor tallet ”kun” var 43 minutter.

Dog falder børnenes brug foran andre skærme, hvor børn under otte år i 2011 sad en time og ni minutter foran fjernsynet, så er det nu kun 57 minutter. Også foran computerskærmen er tiden minimeret, fra 17 til 11 minutter - og DVD-film er faldet fra 31 til 22 minutter.

En ny undersøgelse, fra Danmark af, viser også at børnene har stor medbestemmelse når valget af tablet tages.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies