Bag om Asus: Sådan blev Transformer-serien skabt

Asus har leveret en ny måde at bruge tablets på med deres Transformer-serie, men hvordan blev den til? Her er baggrunden.

Bag om Asus: Sådan blev Transformer-serien skabt

Asus Transformer, er en tabletserie produceret til forbrugeren der ikke kan nøjes med et touch-tastatur, men heller ikke ville have en fuldblods bærbar på to kilo, eller mere at slæbe rundt på.

Derfor kom den første Transformer til offentlig skue tilbage i januar måned 2011, hvor den blev modtaget med en del skepsis. Sidenhen har Asus produceret en række nye og brugertilpassede modeller.

Men hvordan er det gået Asus siden? Vi har set på baggrunden og fremtiden for tablets med tastaturer.

Asus Transformer idé til produkt
Alt tilbør der normalt er særskilt når man kun har en skærm

Transformerens spæde start

Asus Tranformer TF101 hed den første model, der blev introduceret, som en revolution til tablet-markedet. Den skulle tage kampen op mod blandt andet iPad’en og andre Android tablets.

Den 10,1 tommer store enhed blev leveret, som afløseren til den forholdsvis nye netbookserie af bærbare computere, og salgsargumentet var da også lige i øjet.

Men hvordan kom Asus frem til idéen, og hvad skulle den erstatte?

I videoen herunder viser Asus dig alle tankerne bag deres første Transformer, samt hele designgrundlaget.

Asus Transformer inovation
Innovation uden limitation er en del af Asus’ DNA.

Hverdagen overtrådte dens grænser

Asus ville ikke kun nøjes med en skærm til sofaen. De ville have et produkt, der kunne dockes ned i et simpelt tastatur, når mere seriøse opgaver opstod.

Nu er afløseren for den langsomme netbook computer opstået. Eller var den? For hvordan forholdte det sig når enheden kom ud til forbrugeren og blev testet til det den var udtænkt til at skulle kunne?

– ”Asus Eee Pad Transformer, er en af de bedre Android-tablets, som vi har set, men den er stadig ikke optimal. Den kan være fin for studerende eller folk som går meget til møder, men det kræver stadig en rigtig computer ved siden af til de store opgaver.”

Sådan lyder dommen over den første Transformer da den blev anmeldt hos Mobilsiden.dk tilbage i september 2011. Læs hele anmeldelsen her.

Dette var den første artikel der går bagom Asus, endnu en artikel vil snart blive bragt, som følger op på deres vej til succes med tastaturet.

Opfølgning:

Her følger vi op med den seneste udvikling. mobilsiden valgte at gå videre med sagen. 30/6/2012 publicerede redaktionen en ny vinkel på temaet Overblik: Alt om Jelly Bean, Nexus 7 – og de andre nyheder på Google I/O 2012 – Historien kan du læse her. Få også seneste nyt i sagen her.