Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Baggrund: Alternativerne til Nokia E90 Communicator

Baggrund: Alternativerne til Nokia E90 Communicator

E90 er god, men forældet. Nokia har erkendt det, ved ikke at lave flere produkter i Communicator-serien. Vi bringer dig her, fire alternativer til Nokia E90.

Nokia Communicator var fedt, engang! Nokia har besluttet, at E90 bliver seriens sidste. Communicator-konceptet er forældet og kun old school-fans holder stadig fast.

Det er interessant, at se på hvilke andre muligheder markedet giver, når det er skærm og taster man går efter.

Når Nokia E90 Communicator sammenlignes med f.eks. Nokia N95, er funktionslisten lang og imponerende. Det gør sig også gældende ved andre produkter. Men husk, prisen. N95 koster (ifølge Mobilpriser.dk) uden abonnement lige under 5.000 kr., og kan endda fås til 4.614 kr. efter seks måneders abonnement. Samtidig koster E90 cirka 6.300 kr. Dvs. 25 procent mere end N95.

Dermed er der basis for at tjekke andre muligheder, inden Dankortet trækkes igennem.

Et lille råd inden du læser videre. Har du allerede en Communicator og er glad, så køb E90. Førstegangs købere, bør springe den over og læse resten af denne artikel.

Nokia N95 med bluetooth tastatur
Nokia N95 med bluetooth tastatur

Cool alternativ nr. 1: N95 med eksternt tastatur

Skal du absolut have fuldt tastatur, kan flere muligheder overvejes.

Nokia N95 med et stort hukommelseskort, giver stort set de samme muligheder som E90. Dog er kameraet langt bedre i N95.

Skal du bruge rigtige taster kan du overveje et sammenklappeligt Bluetooth tastatur (model SU-8W). Med et sådan får du større taster end på E90 og dermed højere skrivehastighed. Så kan du nøjes med at have tasterne fremme når det virkelig gælder, og stadig glæde dig over, at mobilen kan være i bukselommen.

Nokia E61i
Nokia E61i

Cool alternativ nr. 2: E61i, stor skærm og fuldt tastatur

Nokia E61i er et spændende alternativ.

For den halve pris af E90 (dvs. lige over 3.000 kr.) får et produkt som smager lidt af E90. En mindre farveskærm, mangel på Turbo 3G og et lidt dårligere digitalkamera. Men så kan du til gengæld købe et fremragende digitalkamera ved siden af.

Tasterne på E61i er fremragende, og produktet er designet i aluminium, hvilket giver et godt udtryk og så er den kun 1,4 cm. tyk. Vægten er 150 gram, altså 60 gram mindre en E90.

Ulempen er, at E61i ikke har GPS.

Læs: Anmeldelse af E61i

Motorola Q 9h
Motorola Q 9h

Cool alternativ nr. 3: Motorola Q 9h

Bryder du dig ikke om Nokias styresystem, bør du se nærmere på Motorola Q 9h.

Det sidste alternativ er Motorolas topmodel Q 9h. En anderledes mobiltelefon, hvor konceptet er det samme. Fuldt QWERTY-tastatur, udvidet kalender og internet, smartphone og rigtig mange funktioner.

Kameraet er igen lidt ringere, og skærmen kan igen ikke følge med i størrelse. Men så får du et anderledes styresystem i Windows Mobile, og en mobiltelefon, som kun vejer 134 gram.

I lighed med E61i er tasterne virkelig gode. Den har Turbo 3G, men ingen trådløst netværk. Alligevel scorer den topkarakter i vores anmeldelse.

Læs: Anmeldelse af Motorola Q 9h

De sidste alternativer…

Er du Sony Ericsson tilhænger skal du se efter P1, som er deres bud på en communicator-agtig telefon. Læs: Mere om Sony Ericsson P1

En sidste mulighed er at købe en 19" fladskærm og tilslutte telefonen til den.

Vi kan fastslå, at E90 er en god mobiltelefon med masser af funktioner. Men tag et kig på alternativerne, og man kunne spørge sig selv, hvorfor man så vil rende rundt med 210 gram i lommen.

God fornøjelse med købet - pas på! "It's a jungle out there"...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies