Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Baggrund: Mobildækning til 50.000 i en skov - sådan virker det

Baggrund: Mobildækning til 50.000 i en skov - sådan virker det

SMUKFEST: Når 50.000 mennesker pludselig samler sig i en skov, kræver det noget ekstra at sørge for, at der er dækning på mobilerne. Telia viser rundt.

Langt ude i skoven står en mast. En telemast.

Men helt alene står den ikke. Rundt omkring fester op mod 50.000 festivalgæster på Skanderborg Festivalen.

Masten er sat i verden for at sikre, at de alle sammen kan holde kontakten med hinanden via deres mobiltelefon.

Hvert teleselskab har deres egen mast på stedet. Telia viser deres mobile mast frem for Mobilsiden.dk, og forklarer, hvad der skal til for at skabe dækning for så mange mobiltelefoner ude midt i ingenting.

Telemast in a box

Masten transporteres i en container, og kan derfor sættes på for eksempel et tog, og derpå køres gennem landet.

Når den er fremme “foldes masten” ud, og kan i princippet placeres over alt.

Telia har flere master, som bruges i forbindelse med alle former for events lige fra Grøn Koncert og Roskilde, til Hjallerup Marked.

Masten er placeret centralt i bøgeskoven ved festivalen i Skanderborg. Her sørger den for dækning til selve festivalpladsen.

Resten af området, som for eksempel hele campingområdet, er dækket af de faste telemaster, der permanent har fået ekstra kapacitet. 

De to udfordringer for teleselskaberne består i, at give kunderne dækning på mobilen, men også at sørge for, at der er kapacitet nok - altså at der er plads på forbindelsen til, at en meget stor gruppe mennesker kan bruge den samtidigt.

Fordi festivalen i Skanderborg er en tilbagevendende begivenhed, der altid er præcis det samme sted, kan det bedre betale sig at opgradere de faste master, fremfor at dække hele området med mobile master.

Så det er altså en kombination af faste og mobile master, fra alle teleselskaber, der giver mulighed for, at 50.000 mennesker kan have glæde af deres mobiltelefon.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

lars22 12-08-2010 19:51:07

Mobilmasterne i Telias net er forbundet via radiolink udstyr. Man kan se sådanne på det øverste billede i artiklen. Den afbillede mast er monteret med 3 radiolinks (parabolerne sidder omtrent midt på masten, 2 på den ene side og 1 på den anden)hvilket sandsynligvis betyder, at 2 andre master sender data og samtaler til masten og den 3. radiolink sender så det hele videre til et større knudepunkt, hvor det hele bliver ført via fiberkabler til en central et sted i landet.
Den afbillede mast i artiklen ligner dog mere en permanent mast, end en transportabel een, men artiklen er stadig god.

0 0
Jonas 09-08-2010 17:57:10

Fint nok med en mobilmast der kan bruges alle steder, men hvordan får man signalet videre til, i dette tilfælde, Telias netværk?

0 0
Christian Carstensen 06-08-2010 19:13:16

Lækkert at se hvordan teleselskaberne klarer sådanne situationer!

0 0

Om brug af cookies