Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bang & Olufsen med ny musikmobil?

Bang & Olufsen med ny musikmobil?

Salget af Serene mobilen har ifølge B&O oversteget alle forventninger. Og mobilmarkedet har ikke set det sidste til B&O. Der er flere telefoner på vej.

Bang & Olufsen gjorde sig bemærkede på mobilmarkedet, da de i 2006 præsenterede deres mobil Serene som en ny og fiks designmobil.

Forbrugerne i mobilbranchen, har længe været vant til at se nye modeller spækket til randen med nye og smarte funktioner, men den idé gjorde B&O op med, da Serene blev præsenteret.

Denne model var langt fra spækket med de nyeste funktioner. Set i forhold til andre modeller på markedet på det tidspunkt, var modellen faktisk ret skrabet.

I stedet havde B&O valgt at satse på design og funktionalitet som nøglepunkterne i telefonen:
- ” Vi har nok en anden tilgang til udviklingen af nye produkter end traditionelle mobilproducenter. Vi lader design og funktionalitet være omdrejningspunktet i udviklingsfasen” fortæller Peter Petersen som er udviklingsdirektør hos B&O.

Han fortsætter, og fortæller at det rent praktisk betyder, at designerne først kommer med deres oplæg, hvorefter ideen går til ingeniørerne – ikke den anden vej rundt.

Dette sats skulle B&O efter sigende være sluppet meget godt fra. Hvor godt vil de dog ikke udtale sig om. Men de oplyser, at salget langt har oversteget forventningerne.

Dette er på trods af at vi tidligere har bragt en artikel om at Serene har modtaget skarp kritik i blandt andet USA (læs her)

Partnerskabet med Samsung har båret frugt

Før i tiden har B&O forsøgt at skabe sig et navn i mobilbranchen med blandt andet Ericsson og Philips. Udfaldet af disse partnerskaber har dog ikke været så heldige som med Samsung. Man endte op med telefoner som mest af alt mindede om de øvrige telefoner fra mobilproducenterne, den eneste forskel var navnet.

Med Samsung som partner er det lykkedes at skabe et produkt, som designmæssigt ikke minder om noget andet, man før har set fra Samsung. Derudover er Serene blevet rost for sin rene og klare lyd, som jo også er en af B&O’s spidskompetencer.

Omkring partnerskabet med Samsung siger Peter Petersen, som er udviklingschef hos B&O:
- ”Det hænger blandt andet sammen med, at Samsung også har fokus på høj kvalitet og råder over alle kerneteknologierne. Derudover har Samsung også et stærkt navn, så vi ville komme bredt ud internationalt med Serene.”

Flere telefoner på vej

Til spørgsmålet om B&O vil komme med flere telefoner, er svaret fra udviklingsdirektøren ganske kort og klart.
- ”Ja, der kommer helt sikkert flere mobiltelefoner, hvor vi vil gøre lydoplevelsen endnu bedre for kunden.”

Det bekymrer ham ikke, at flere og flere mobilproducenter træder B&O over design tæerne. Blandt andet har Motorola lanceret en telefon i samarbejde med D&G, og LG har præsenteret en telefon i samarbejde med Prada.

Ifølge Computerworld er B&O allerede nu i gang med at udvikle en kombineret musikafspiller og telefon, det ønsker Peter Petersen dog hverken af- eller bekræfte.

Vi glæder os under alle omstændigheder til at se hvad Bang & Olufsen har på tapetet til os i mobilverdenen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies