Banker på vej med lån via mobilen

Måske kan du i fremtiden låne penge i banken over mobilen.

Banker på vej med lån via mobilen

De fleste banker har en såkaldt mobilbank, hvor kunderne kan benytte netbanken via en smartphone. Det kan give bankerne endnu en mulighed for konkurrence med de hurtige og dyre kviklån fra finansieringsselskaber.

Hos Danske Bank ligger tanken om forbrugslån til kunderne ved at øge kassekreditten ikke langt væk, også selv om lånet foregår uden for bankens åbningstid.

Peter Rørsgaard, underdirektør for Danske Banks forretningsudvikling, siger til Børsen, at man kommer meget tættere på banken med mobilen.

-”Jeg forestiller mig, kunden med tiden har mulighed for at udvide kassekreditten her og nu, enten via opkald til banken eller mobilbanken, og få 20.000 kroner til en ny sofa. Pengene vil være til rådighed så snart kunden har underskrevet den nye kreditaftale med sin NemID på telefonen,” siger han.

For forbrugerne kan der være mange penge at spare ved at låne penge via banken i stedet for, at tage et traditionelt kviklån. John Norden fra Mybanker.dk, som sammenligner lån fra pengeinstitutter og låneudbydere mener, med de nye mobilbanker har bankerne alle muligheder for at udkonkurrere de dyre kviklån.

Mybanker.dk har allerede udviklet en browserbaseret smartphonetjeneste – m.mybanker.dk – hvor man hurtigt kan få sammenligninger af forskellige lån og finde frem til, om forretningens lån også er det billigste.