Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bankerne opruster: Swipp køber Paii

Bankerne opruster: Swipp køber Paii

E-betalingsløsningen MobilePay får øget konkurrence fra rivalen Swipp som styrkes ved opkøb af Paii.

Danskernes foretrukne mobilbetalingsapp, MobilePay fra Danske Bank, får nu øget konkurrence fra Swipp. Det sker efter opkøbet af teleselskabernes Paii-app som TDC, Telenor, Telia og 3 lancerede i februar 2014.

Som Swipp eller Paii-kunde vil du i første omgang ikke opleve nogen forskel i brug, men vil i fremtiden integrere de to løsninger i en helt ny Swipp-app ved en nylancering i 2015.

Den kommende Swipp app vil kun trække på en større kundebase samt flere muligheder for at betale med mobilen. Hensigten med sammenlægningen er at trække på både bankernes og teleselskabernes erfaringer når den digitale tegnebog skal videreudvikles.

Administrerende direktør for Swipp Martin F. Andersen øjner muligheder i det nye samarbejde: ”Ved at kombinere vores viden, erfaring og kompetencer fra både bankerne og teleselskaberne får vi et unikt udgangspunkt for at udbrede mobilbetaling i Danmark. De erhvervsdrivende får adgang til en større kundebase, og forbrugerne får langt flere muligheder for at betale med mobilen. Derudover giver sammenlægningen med Paii os mulighed for langt hurtigere at udvikle en skræddersyet og brugervenlig mobilbetalingsløsning, der kan integreres direkte i kasseapparaterne i detailkæderne,”

Læs også: MobilePay kommer til forretningerne

Endnu et angreb

Indtil videre er det MobilePay der har vundet indpas som danskernes fortrukne betalingsapp, med henholdsvis 1,6 millioner brugere mod små 500.000 Swipp-brugere i dag. Paii-løsningen har derimod ikke vundet stort indpas som forbrugernes digitale tegnebog, og kan kun mønstre få tusinde brugere.

Opkøbet er dog det seneste tiltag der skal lokke flere brugere over til Swipp. Senest øgede Swipp beløbsgrænserne for overførsler til 10.000,-, bettragteligt højere end de 1.500,- kr. MobilePay tillader. Den årlige beløbsgrænse er også fordoblet til 100.000,- kr mod 50.000,- kr hos MobilePay.

Næste skridt bliver ifølge Martin Andersen at lancere en fuldbolds ervhervsløsning i løbet af 2015. En løsning som Paii-direktør Peter Bredgaard også ser frem til:
”Vi ser et stort potentiale for at løfte mobilbetaling til et nyt niveau i Danmark. Sammen med Swipp fortsætter vi arbejdet med at udvikle fremtidens betalingsform, og vi ser frem til at præsentere danskerne for en række nye muligheder det kommende år,”

Læs også: Analytiker: MobilePay-regning bliver sendt videre til forbrugerne

Få omrokeringer

Ved sammenlægningen vil Martin F. Andersen forblive admnistrerende direktør, mens Paii-direktør Peter Bredgaard træder ind i Swipp-direktionen. Alle Paii-ansatte vil indgå i det nye selskab som flytter til Paiis nuværende adresse i København.

Swipp ejes af en sammenslutning af 81 pengeinstitutter, herunder Nordea (30%), Regionale Bankers Forening (30%), Lokale Pengeinstitutter (30%) og Nykredit (10%).

Læs også: MobilePay kan lænse dit dankort

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Bryan Hansen 25-11-2014 12:21:25

Jeg synes det er go konkurrence at overbyde hinanden og at Swipp har taget konsekvensen og hævede beløbsgrænsen betragteligt så man kan betale for mange flere ting over en enkelt betaling men derimod synes jeg det er ganske foruroligende at man tillader sig at lave en mobil betalingsform som udelukker visse kunder som står i en bank med en konkurrerende betalingsløsning. Mig bekendt har Danske Bank ikke spærret Nordea kunder eller nogen andre for at bruge Mobile Pay men tvært imod åbnet op for at alle uden undtagelse kan bruge løsningen. I min verden er det temmelig lavt.

4 4
Orpedo 25-11-2014 12:27:33

Nu er det jo ikke bankerne bag Swipp der har udelukket Danske Bank's kunder fra, at benytte sig af Swipp. Det er Danske Bank, som har undladt, at indgå i det sammenarbejde - fordi MobilePay derved er den eneste mobilbetalingsløsning, som kan benyttes af alle.
MobilePay benytter sig af hævninger på kreditkort, mens Swipp benytter sig af bankoverførsler. Derfor kan Swipp kun bruges af de banker der vælger, at være med i løsningen.

10 4

Om brug af cookies