Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bankerne smider problembarnet Java på porten

Bankerne smider problembarnet Java på porten

Java har sikkerhedsproblemer og virker ikke på alle platforme. Derfor dropper norske banker nu Java.

Bankerne i Norge har nu taget konsekvensen af, at Java fra tid til anden er ramt af store sikkerhedsproblemer, og sender teknologien ud i kulden. En anden del af beslutningen handler om, at Java ikke virker i alle browsere og på alle platforme.

Det nye BankID 2.0 forventes præsenteret på et pressemøde torsdag, skriver Computerworld.dk med kilde i Digi.no.

Først til juni skal den endelige beslutningen træffes. Herefter skal bankerne tages stilling til, om de vil investere i den nye løsning. Det er dog sandsynligt, at det gennemgøres, da pengeinstitutterne selv ejer BankID.

I Danmark bruges Java til NemID. Om den norske beslutningen også vil påvirke NemID til at droppe Java, vides ikke.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

carsten guldhammer 27-04-2013 12:01:36

jeg har sådan set aldrigpå den måde oplevet problemer med min nem ide, det største jeg har oplevet er at det nogle gange har været lidt langsommere om at komme igang efter en eventuel opdatering (vil jeg tro det har været) eller når det bruges på en ny computter.

men jeg medgiver at det er lastterligt at man her i dagens danmark hvor vi skriver 2013 ikke kan bruge det på en mobil tlf eller tablet, som dog har været kendt i den form vi kender mobilerne idag i ca 5 - 6 år eller mere.

og det vidste dan ide jo udenmærket da de skulle lave en løæsning der skulle tvinges ned i halsen af borgerne, selv de gamle borgere som nærmest ikke ved hvordan man lige bruger en computter...

0 0
Thomas Larsen 25-04-2013 14:57:15

Vil ønske man kunne få sådan et klistermærke til sin NemID :D

Men med de nye NemID logins på mobilen burde det være teknisk muligt at smide java på porten.

0 0
Rene 28-04-2013 16:13:59

Jeg har aldrig haft problemer med det, syndes faktisk det er ret genialt og virker perfekt... Men tror også at mange er påvirket til ikke at kunne lide det af avis-artikler mm.

0 0
Thomas Larsen 29-04-2013 07:13:04

Det var nu Java jeg snakkede om :)

Det er så 1995 at vi skal bruge java applets til at logge ind på et system med.

0 0
Naggie21 28-04-2013 17:14:42

Eller også bare fordi der hver anden uge opdages en ny fejl i JAVA, som gør at man igen igen og igen skal opdatere og have nye advarsler når man prøver at logge på sin netbank.
Og JAVA forhinder os så også i at have en ordentlig version på mobile enheder. Hvorfor kan man fx ikke bare undvære det stupide kort, når man har en smartphone.

0 0

Om brug af cookies