Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bankerne udfordrer telebranchen med sms-køb

Bankerne udfordrer telebranchen med sms-køb

PBS og de danske banker har en løsning klar, hvor sms-køb opkræves direkte på kundens bankkonto. Det er et angreb på teleselskaberne, mener ekspert.

Bankerne er klar til at gøre sit indtog på markedet for mobilbetalinger og skubbe teleselskaberne ud i kulden. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger vil PBS i morgen løfte sløret for et nyt udspil om mobilbetaling, som skal trække sms-køb direkte fra kundens bankkonto.

Søren Winge, der er pressechef i PBS, bekræfter samarbejdet med bankerne uden at ville gå ind i detaljerne.

- "Udviklingen går i retning af mere kontantløs betaling. Derfor arbejder vi på en fælles løsning mellem bankerne og PBS, hvor betalingen kan ske via mobilen, men behandles på linje med en traditionel betaling," siger Søren Winge.

Teleselskaberne kan skæres fra

Hvis bankerne og PBS formår at trække mobilbetalinger direkte fra bankkontoen, kan teleselskabernes rolle være udspillet på dette område. Udviklingen kommer imidlertid ikke bag på teleanalytiker John Strans fra Strand Consult.

- "Der dukker hele tiden nye tilbud op med sms-betaling via mobilselskaber. Men bankerne ønsker ikke, at teleselskaberne skal tjene penge i deres værdikæde," siger John Strand til Jyllands-Posten.

Den form for mobilbetaling, der i dag kan benyttes til parkerings-, tog- og busbilletter, har en beløbsgrænse på 225 kr, da betalingen sker via kundens mobilregning.

Hvis PBS og bankerne finder en løsning, der trækker betalingen direkte fra kundens bankkonto, forsvinder loftet på 225 kr.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies