Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Barnets mobil er et åbent kreditkort

Barnets mobil er et åbent kreditkort

I løbet af få øjeblikke kan børn købe spil og tjenester fra mobilen for en formue. Meget få forældre tænker over, at mobilen i dag også fungerer, som et åbent kreditkort.

Stik Dankortet til din 10-årige og undlad at sætte regler for brugen, så står du snart med en meget interessant høj regning...

Meget få forældre tænker over, at sådan er forholdet faktisk, når en mobiltelefon gives til ungerne. Mobilen er et åbent landskab af spændende, men også dyre muligheder.

Direkte fra mobilens lille skærm kan der købes adgang til tjenester, og ydelser på internettet - f.eks. adgang til VIP-medlemskab på diverse hjemmesider, køb af spil til 60-70 pr. stk., musikdownloads, GPS-navigation og meget andet.

 - "En mobiltelefon svarer i dag til, at du giver dine børn et kreditkort uden en øvre beløbsgrænse - eller din pung fuld af penge. Det er et stort ansvar, at lægge på en mindreårigs skuldre", siger Louise Holck, direktør i Forbrugerstyrelsen til 24 Timer.

Fornylig har en familie netop tabt en sag i Forbrugerklagenævnet, der handlede om ringetoner og mobilspil for 678 kroner, som deres ti-årige søn havde købt.

Teleselskaberne tilbyder allerede spærringer for købetilbud, men ifølge Ib Tolstrup, direktør i brancheorganisationen Telekommunikationsindustrien (TI), benyttes tilbuddet kun af meget få forældre.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies