Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Basserne: Et hit på mobilen?

Basserne: Et hit på mobilen?

”Gammeldags tegneserier” ser nu ud til at kunne blive et hit blandt unge og gamle igen. Vækstfonden vil i hvert fald skyde penge i et mindre selskab, som skal stå for dette.

Det mobile underholdningsmarked synes at være i stadig vækst. Derfor forsøger det danske firma Campfire med en pengeindsprøjtning fra Vækstfonden at få fat i deres del af kagen.


De har et ønske om, at gode gamle tegneserieklassikere såsom Anders And, Basserne, Garfield og Tintin kunne blive et hit på mobiltelefonen. Det ville være en skam, hvis sådan tegneserier skulle gå hen og gå i glemmebogen.

Derfor arbejder man nu på, hvordan man kan tilpasse disse tegneserier, så de passer ind til mobilen. Campfire samarbejder med 500 kinesiske tegnere, der skal være med til at udforme tegningerne sådan, at eksempelvis Basserne kan gøres digitale.

Det svære i hele denne proces er, hvordan man får de trykte serier til at passe til skærmene på vores mobiltelefoner. Undervejs i denne proces har man også gået og leget med tanken om gøre det interaktivt, så der ikke bare var en og samme historie. På den måde ville spilleren også få indflydelse på, hvad der skete, og det ville heller ikke være det samme, hver gang man "så tegneserien".

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies