Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Batterierne bliver 20-30% bedre

Batterierne bliver 20-30% bedre

En ny teknologi giver dagens Li-Ion-batterier større kapacitet og længere levetid.

Forskere har nu fundet en måde, hvorpå de kan øge kapaciteten, i de normale Litium-Ion-batterier med 20-30 procent, og gøre dem mere slidstærke, hvilket betyder dobbelt så mange opladninger, som de batterier vi har i dag.

Teknologien er allerede færdigudviklet til mobiltelefoner og bærbare computere, og man forventer også hybridbiler som et markedsområde.

Bag produktionen står det japanske selskab Toda Kogyo, der har kapacitet til at producere 30 millioner batterier.

Litium-Ion-batterier bruges i blandt andet mobiltelefoner og bærbare computere.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Ove Andersen 15-04-2008 15:33:56

Syntes gennem de sidste år, at man mange gange har hørt at batterikapaciteten på Li-ion batterier skulle blive forbedret med diverse teknikker.. Så efterhånden burde vores batterier i praksis være nogen gange bedre end for 5 år siden..
Det er de bare ikke, syntes jeg. Min nyeste mobil holder ikke længere end min gamle Nokia 7210. Min nyeste bærbar holder ikke strøm længere end min gamle, da den var forholdsvis lige så gammel.. Der er intet sket.....

0 0
Pia Kjærulff Eklund 16-04-2008 15:11:19

Det kan godt være jeg spørger lidt naivt - men har du taget højde for at der på telefonen og din bærbare er kommet meget mere strømslugende programmer? Derfor vil batterierne efter min mening ikke vare så længe selvom de er forbedret?

0 0

Om brug af cookies