Bedre tale og internetdækning i togene er forsinket

DSB erkender: Tidligere aftale mellem teleselskaberne, TDC og DSB om bedre dækning bliver ikke en realitet i 2012.

Bedre tale og internetdækning i togene er forsinket

Tilbage i maj måned i år blev det annonceret at man, efter samråd med socialdemokraternes it-ordfører Trine Bramsen, ville gå i gang med at forbedre både den mobile taleoplevelse i DSB’s tog, samt internet-forbindelsen som TDC står for.

Gratis internet i togene i 2012 en realitet

Derudover ville det blive muligt at tilbyde gratis internet i flere af togsættene for landets passagerer, hvilket Trine Bramsen dengang roste DSB for at tilbyde.

Status i december 2012 er dog aktuelt en helt anden.

Internet-forbindelserne er ikke blevet bedre, kunderne har ikke gratis internet, og der er stadig huller i dækningen for de danske mobil-brugere, der rejser med DSB.

DSB: Det er TDC’s skyld

Hos DSB er man gået til erkendelse, men forklarer at problemet slet ikke ligger hos dem, men hos samarbejdspartneren TDC.

– ”Vi har nogle performanceproblemer, hvor der ikke er kapacitet nok til alle i toget, men vi er i gang med at få testet nogle nye modemmer, der gerne skulle forbedre det,” siger Niklas Marschall, salg- og marketingsdirektør i DSB til Ingeniøren.dk.

Ydermere forklarer han at problemet ligger hos TDC der skulle have leveret noget udstyr til at forbedre Wi-Fi løsningen, men dette er tilsyneladende ikke sket.

Det er dog ikke kun Wi-Fi forbindelsen i togene der er forsinket, forbedringen af mobildækningen langs togstrækningerne, specielt den store strækning mellem København og Aalborg har stadig problemer, hvilket Niklas Marschall, der er daglig togrejsende kan nikke genkendende til.

Det problem erkender Niklas Marschall dog at DSB er en del af ansvarsbæreren til, og forklarer til Ingeniøren.dk at man arbejder på en løsning.

– ”Der er simpelthen strækninger, hvor du ikke kan komme på. Det betyder, at man hverken kan bruge sin egen dataforbindelse eller tale i telefon. Det er et samarbejde mellem netværksoperatørerne og os, der skal løse det problem,” fortæller Niklas Marschall.

DSB internet, TDC

Forbedringer i 2013

Salg- og marketingsdirektøren forklarer dog at der allerede i starten af 2013 gerne skulle kommer løsninger på Wi-Fi problemet i togene.

– ”Hvis de test (modem-test red.) forløber, som vi forventer, så går vi gang med installation i starten af næste år,” siger Niklas Marschall.

For DSB-passagerer er det nu blot, endnu engang, at afvente de, forhåbentligt, kommende forbedringer af dækningen i landets togsæt.

Det sidste nye om emnet

Emnet er stadig aktuelt. mobilsiden fulgte op på sagen. 13/12/2012 publicerede vi artiklen; Bibob-kunder bøvler med manglede internet på Lumia 920 – Læs her. Den absolut seneste udvikling i sagen kan du følge her.