Begrænset ubegrænset data hos Greentel

Teleselskabet Greentel reklamerer med ubegrænset data, men kunderne må helst ikke bruge for meget.

Begrænset ubegrænset data hos Greentel

Det lille teleselskab Greentel tilbyder et “All Inclusive” tillægsabonnementet med ubegrænset SMS og data for kun 69 kroner om måneden. Det lyder som et rigtigt godt tilbud – måske lidt for godt.

Selvom det fremgår af selskabets hjemmeside, at “All Inclusive” tillægsabonnementet indeholder ubegrænset SMS og data, så vil Greentel helst ikke have, at kunderne benytter for meget data.

Hvis en kunde har et for højt dataforbrug, så bliver abonnementet nemlig lukket eller kunden opkrævet særtaksering – også selvom det fremgår af teleselskabets markedsføring, at de tilbyder ubegrænset SMS og data.

Tidligere har Greentels abonnementer ikke været underlagt nogen synderlig form for restriktioner, men dette ændres nu.

Truer med særtakst og lukning

Teleselskabet har per 29. august udsendt en e-mail til deres kunder, hvori de skriver, at det “desværre har været nødvendigt at ændre lidt i betingelserne”.

Det er nemlig ikke meningen, at abonnementerne skal deles, understreger teleselskabet. 

Og er der nogle kunder der bryder det, vil Greentel forbeholde sig retten til at “særtaksere og i yderste konsekvens lukke numre”. 

Begrænset ubegrænset data

Teleselskabet anser det altså nu som misbrug af abonnementet, hvis man benytter ”All-inclusive” tillægsabonnementet til mobilt bredbånd, eller datadeling med en bærbar PC, såfremt man ikke benytter abonnementet til tale – eller hvis man taler meget begrænset.

Ifølge Greentel så forsætter tilbuddet om ubegrænsede data i “All Inclusive” tillægsabonnementet dog uændret.

– “Vi har præciseret, at hvis man køber et taleabonnement for at anvende det som mobilt bredbånd, så er der tale om misbrug,” udtaler Allan Baadsgaard, Partner i Greentel og forsætter:

– “Der er nogle få, der mener, de har fundet en ‘smart’ fidus ved at købe et Flexdeal eller Fixdeal taleabonnement, men anvender det til mobilt bredbånd. Vi prøver nu gennem vores præcisering af betingelserne, og nøje overvågning af adfærden, at sætte en stopper for de få, der skader de mange. Hvis det ikke lykkes er en begrænsning på All Inclusive pakken næste alternativ.”

Allan Baadsgaard understreger, at der ikke er indført nogen form for mængdemæssig begrænsning på “All inclusive” tillægsabonnementet.

Hele mailen fra Greentel

-“Hos Greentel er vi altid klar til at give dig de billigste priser, så netop du får det bedst mulige abonnement. Desværre har det dog været nødvendigt at ændre lidt i betingelserne, da alle vore abonnementer er til privat brug, og derfor ikke må deles. Du er altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, hvis du skulle have spørgsmål. Ellers kan du altid finde mere information på vores hjemmeside.

Greentels abonnement er opdelt i abonnementer anvendt til Mobilt bredbånd og abonnementer anvendt til tale kombineret med sms, mms, GPRS forbrugsafregnet eller købt som pakker. Greentel forbeholder sig retten til at særtaksere og i yderste konsekvens lukke numre, hvis abonnementer ikke anvendes efter hensigten og på en måde, der ikke kan betragtes som normalt for enkelt personers private og erhvervsmæssige forbrug.

Helt specifikt vil det blive betragtet som misbrug, hvis pakker tiltænkt tale abonnement som Fri sms, Ubegrænset sms og data og tilsvarende samt Mobilt bredbånds abonnementer udnyttes af andre end kunden selv – det vil for eksempel sige datadeling og smsdeling.

Ligeledes vil det bliver betragtet som misbrug, hvis pakken Ubegrænset sms og data og tilsvarende anvendes som sms gateway eller tilsvarende eller som mobilt bredbånd og dermed uden eller med stærk begrænset tale anvendelse. Vi ønsker dig en rigtig god dag.


Mange hilsner
Greentel”