Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Behersket optimisme i seneste HTC-regnskab

Behersket optimisme i seneste HTC-regnskab

HTC fremviser både gode og mindre gode takter i regnskabet for 2014

Seneste regnskabstal fra HTC viser et selskab, der kommer styrket ud af 2014. Over det forgangne år er indtjening øget til knap 10 milliarder kroner, en fremgang på 1,46 milliarder kroner i forhold til samme kvartal i sidste år.

Alligevel giver regnskabet ikke grund til eufori i bestyrelsesgangene, for margenerne er smalle. Overskuddet for kvartalet er på 104 millioner kroner, hvilket udmønter sig i en nettomargen på 0,4% procent.

Prognosen for næste kvartal anslår at HTC vil omsætte for mellem 8,6 og 9,3 milliarder kroner.

Læs også: Sony vil igen fyre 1000 i smartphone-afdelingen

Mere end bare mobiler i fremtiden

HTC seneste regnskab skal ses i lyset af sidste års sløje resultater, hvor omsætningen styrtede med op mod 30%. Der meldes samtidig om en ny kurs for virksomheden, hvor mobiltelefoner skal suppleres med andre produkttyper.

Første bevis på det ændrede fokus kunne allerede spores i HTC Re-kameraet, en ny kameratype der placerer sig i nichen mellem traditionelle kameraer og action-kameraer. Et igangværende samarbejde med sportstøjproducenten Under Armor og rygter om kommende wearables peger også på nye produktyper til 2015-porteføljen.

Næste store lancering forventes dog at blive flagskibsmobilen HTC One M9, der skal skal indtage en central plads i HTC’s fremtid. Mobilen forventes at få debut ved dette års Mobile World Congres i starten af marts.

Du kan læse hele regnskabet her.

Se også: HTC One (M9) måske fanget på billeder

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies