Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Beskatning af SMS på vej til Italien

Beskatning af SMS på vej til Italien

Der er et stort underskud i den Italienske statskasse. Hvis det står til premiereminister, Berlusconi, skal problemet blandt andet løses ved at beskatte SMS beskeder, som italienerne er flittige bruger af.

Forslaget fra premiereminister, Silvio Berlusconi, lyder på, at italienerne skal betale en skat på det der svarer til omkring syv øre for hver SMS besked, de sender.
Forslaget fra premiereminister, Silvio Berlusconi, lyder på, at italienerne skal betale en skat på det der svarer til omkring syv øre for hver SMS besked, de sender.

Forslaget fra premiereminister, Silvio Berlusconi, lyder på, at italienerne skal betale en skat på det der svarer til omkring syv øre for hver SMS besked, de sender. På den måde kan man mindske det store underskud på statsbudgettet, mener han.

Udsigten er nemlig, at man vil kunne høste lige omkring to milliarder kroner på beskatning af folks SMS beskeder. Det lyder af meget, men reelt er det blot en smule sammenlignet med de 500 milliarder kroner, som budgettet er i underskud med.

Møder massiv kritik

Det er også langt fra alle, der finder Berlusconis idé god. Formand for Telecom Italia, Marco Tronchetti Provera, finder forslaget decideret idiotisk. Også manden på gaden synes, at forslaget er grotesk:

”Det må være grænsen. Jeg sender SMS for at spare penge, og så vil de også beskatte det. Der er ingen ende på, hvor langt politikerne vil gå her i landet for at presse os for penge”, siger ingeniørstuderende Piero Azzari.

Man kan godt forstå, at italienerne stiller sig på bagben over at skulle beskattes af deres SMS beskeder. Men spørger man professor James Walston fra det amerikanske universitet i Rom, er forslaget et udtryk for, at regeringen er presset:

”Det kan virke som en farce. Men myndighederne er ribbet for kontanter og må lede højt og lavt for at finde penge”, siger han.

Så til trods for italienernes modvilje kan beskatning af SMS nemt gå hen og blive et af den italienske regerings tiltag i forsøget på at nedbringe det meget store underskud på statsbudgettet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies