Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bestem selv operativsystem på din telefon

Bestem selv operativsystem på din telefon

Køb en telefon med Symbian OS og installer selv Windows Mobile. Intel og NTT DoCoMo har i samarbejde udviklet en specifikation netop til dette formål.

Telefoner med både Symbian OS og Windows Mobile bliver en realitet i fremtiden.
Telefoner med både Symbian OS og Windows Mobile bliver en realitet i fremtiden.

Når man i dag skal ud og købe ny telefon, er en af de første ting man skal tage stilling til, hvilket operativ system telefonen skal bygge på. Blandt de mest populære er Symbian OS og Windows Mobile.

Symbian OS bruges blandt andet i nogle af Sony Ericsson og Nokias modeller, hvorimod Windows Mobile blandt andet bruges i nogle af Qtek og Motorolas telefoner.

I fremtiden behøver vi måske ikke bekymre os om dette problem. Intel og japanske NTT DoCoMo har nemlig indgået et samarbejde, hvor de har udviklet nogle nye specifikationer, som gør det muligt selv at installere et operativsystem på telefonen.

Telefonen leveres med et præinstalleret operativsystem, men der er dedikeret plads til, at man faktisk kan installere et operativsystem efter eget valg ved siden af.

Systemet er opbygget sådan, at man hele tiden kan hoppe imellem det ene og det andet operativsystem. Hvis man modtager et opkald imens det ”nye” operativ system er aktivt, skulle man uden problemer kunne skifte til det præinstallerede og besvare opkaldet.

Dog vil det angiveligt vare en del år, før vi ser denne generation af mobiltelefoner i Europa. For det første kræver det, at producenterne tager ideen til sig. Som udgangspunkt er der nok ikke mange, der syntes om ideen om at give mulighed for at installere et konkurrerende operativsystem på telefonen.
Men teknologien åbner for muligheden, og ideen med at kunne køre Symbian OS og Windows Mobile synkront, er bestemt tiltrækkende.

Som det tit er, åbnes der til gengæld for en del andre problemstillinger. Blandt andet kan man kun gisne om, hvordan levetiden på telefonerne bliver, hvis en telefon skal køre ikke bare et, men to operativsystemer.

De interesserede kan finde specifikationerne her

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies