Betaler du også for data du ikke bruger?

Teleselskaberne sælger data i pakker, men kun få når loftet på pakkerne. Dermed betales for en masse data, der aldrig bliver brugt.

Betaler du også for data du ikke bruger?

Mobilabonnementerne indeholder ofte mulighed for tilkøb af datapakker, hvis ikke en stor mængde datatrafik allerede er inkluderet.

Men pakkerne er ofte så store, at forbrugerne aldrig når loftet. I praksis betyder det, at der betales for datatrafik, der ikke bliver anvendt.

Dette bekræftes i Politiken af både TDC og teleanalytiker John Strand.

– “Ifølge mine oplysninger bruger smartphone-kunderne i gennemsnit mellem 80 og 100 megabyte om måneden,” siger John Strand.

Så meget er gennemsnittet

TDC indrømmer at næsten ingen rammer loftet på pakkerne, men selskabet ønsker ikke at afsløre yderligere detaljer omkring forbruget.

Politiken har dog regnet på tal fra IT- og Telestyrelsen og fundet frem til, at TDC-kunder med et dataabonnement bruger omkring 100 MB data per måned.

Den mindste datapakke hos TDC har 1 GB data inkluderet, altså ti gange det forbrug, kunderne i gennemsnit har. Hos konkurrenten 3 er tallet 235 MB data pr. måned.

Analysevirksomheden Wilke lavede i august 2011 en datakørsel for Mobilsiden.dk, på netop danskernes dataforbrug. Her viste tallene, at 81 procent af smartphone-brugerne, havde et månedligt forbrug på under 500 MB.

Læs også:
Så stor skal din datapakke være

Videre nyt om TDC

Få efterfølgende nyt i kronologien og tjek absolut seneste nyt om emnet. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 12/9/2011 blev bolden spillet videre med artiklen Køb dagligvarer og få taletid som bonus – Klik her. De seneste nyheder om emnet kan du læse her.