Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bikini-billeder på Facebook - sommerens store frygt

Bikini-billeder på Facebook - sommerens store frygt

Mobiltelefoner og sociale medier som Facebook gør, at mange kvinder frygter, at de bliver foreviget på bikini-billeder af sleske mobilfotografer på stranden.

Den teknologiske udvikling gør på godt og ondt, at verden er helt en anden end for bare få år siden. Alle har i dag en mobiltelefon med et ganske fornuftigt mobilkamera, og netop dette giver en masse bekymring for en række nordmænd, viser en ny undersøgelse.

Sommeren er højsæson for minimal påklædning og mere alkohol end normalt, og med den korte afstand der er fra mobiltelefonen til Facebook, kan det nemt også blive højsæson for uønskede billeder.

I dag er der kameraer tilstede hele tiden, derfor frygter mange, at få taget billeder i situationer, hvor de ikke ønsker at blive foreviget.

Online på Facebook

Et billede kan på rekordtid komme online på facebook, og derfor frygter mange uønskede billeder - da venner, familie og bekendte kan se dem - inden du selv gør.
Dem der tager upassende billeder, og udgiver dem på internettet, er dog i fare for at bryde loven.

"Ved udgivelsen af personlige fotos, der identificerer en person - skal der foreligge samtykke fra den person, der er afbilledet før det offentliggøres", fortæller konsulent Ole Morten Knudsen fra Slettmeg.no, som er en forbrugerservice under ledelse af det norske Datatilsyn.

Kort opsummering på undersøgelsen

En kort opsummering på NetCom's undersøgelse viser, at en ud af fem har oplevet, at blive fotograferet mod deres vilje med et mobilkamera. 25 procent af de adspurgte frygter mobilkameraerne på stranden og andre steder, hvor de er letpåklædt henover sommeren.

Halvdelen af de adspurgte var helt eller delvist enige i, at være påpasselige i situationer, hvor de ikke ønsker at blive fotograferet.

Undersøgelsen blev foretaget af NetCom, og der var 1900 nordmænd, der via Norstat web-panel havde deltaget i undersøgelsen.Afstemning

Frygter du (mere end tidligere) at blive foreviget på billeder i uønskede situationer?
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

K. Urban 03-08-2010 11:46:10

Jeg må indrømme at jeg tænker meget over hvilke billeder jeg ligger online.

Især fordi jeg har en datter på 2 år, og der er visse situationer, som jeg ikke syntes skal ligge online, især med alle de forskruede hoveder som findes i dag.

Men generelt syntes jeg ikke det er OK at folk ligger billeder online, hvor jeg er med på, uden min accept.

0 0

Om brug af cookies