Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Bilisternes GPS-data bruges til fartfælder

Bilisternes GPS-data bruges til fartfælder

TomTom sælger GPS-brugernes data til politiet, som efterfølgende bruger det i forhold til, hvor fartfælder skal placeres.

TomTom er blevet afsløret i, at sælge brugerdata fra deres trafikinformationstjeneste til det hollandske politi, som efterfølgende har brugt informationen til, at placere fartfælder. Det skriver Børsen.dk.

Programmet HD Traffic hjælper bilisterne til, at undgå kø og finde alternative veje, men uden kundernes godkendelse samler programmet altså også data til anden brug.

TomTom fortæller at videresalget af brugerdata vil fortsætte, men at man vil sikre sig, at det ikke bruges til placering af fartfælder.

GPS-branchen oplever, ifølge Børsen, hårde tider, og det er blandt andet derfor, at selskaberne prøver at hente indtægter fra andre steder. 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Jesper 02-05-2011 23:27:39

Nu leverede TomTom jo ikke data for den enkelte bil, men kun oplysninger om strækninger hvor der især blev begået forbrydelser. Og så kunne politiet derefter iværksætte en generel overvågning af, om loven blev overholdt på de strækninger.

Og en generel overvågning af bilisters hastighed og straf af dem, der kører for hurtigt, kan jeg kun se som noget positivt. Der er jo tale om alvorlige forbrydelser, der kan føre til drab og alvorlig personskade. Personer, der begår den slags lovovertrædelser, skal hurtigst muligt fjernes fra vejene. Det kan vi vel ikke være uenige om?

Og angående netværkstrafikken: Nu laver jeg mig bekendt ikke noget ulovligt på nettet (som jeg kan regne ud at du gør - tyv tror hver mand stjæler :o)), men hvis jeg gjorde, var det vel i orden at oplysninger om det gik videre til politiet, hvis blot alle var udsat for samme overvågning og alle blev straffet ligeligt for de samme forbrydelser. Politiet er der vel for at fange forbrydere / forhindre forbrydelser?

En anden sag er, at jeg ikke ønsker min netværkstrafik overvåget af mennesker, da der også er noget der hedder privatlivets fred. Så jeg ønsker fx ikke at nogen læser mine mails eller lignende. Ikke fordi jeg skriver noget ulovligt, men fordi jeg gerne vil have et privatliv. Men hvis man kunne registrere forbrydelser på nettet uden at krænke privatlivets fred, fx ved at automatisere overvågningen og registrere ulovlig download af film osv., så ville det da være fint. Så længe alle altså blev overvåget lige meget, fra gadefejer til statsminister, og alle blev straffet lige, når de overtrådte loven.

Når det så er sagt, så er forbrydelserne på vejene af en helt anden og langt mere alvorlig karakter end hvad man nu kan gøre af ulovlige ting på nettet. Ingen kommer jo fysisk til skade på nettet, men det gør tusindvis af mennesker hvert år på vejene på grund af dem, der kører for hurtigt. Og disse forbrydere skal vi have fjernet fra vejene - de hører slet ikke til der, når de ikke respekterer andre menneskers liv og førlighed.

0 0
Jesper 01-05-2011 18:31:52

"TomTom fortæller at videresalget af brugerdata vil fortsætte, men at man vil sikre sig, at det ikke bruges til placering af fartfælder."

Jeg forstår ikke lige problemet, for fartfælder er vel en god ting? Det er vel kun godt at fange forbrydere i et demokrati? Og det er vel positivt netop at sætte fartfælderne op dér, hvor man har registreret at forbryderne oftest kører for hurtigt eller hvor de bryder loven mest groft og dermed sætter andres liv og førlighed mest i fare? At sætte fartfælder op dér er vel det mest effektive for at få dem stoppet, og det kan vel kun være positivt, at politiet anvender sine ressourcer mest effektivt til at fange flest mulige forbrydere? Det er vel den mest rationelle anvendelse af skattepengene?

Men TomTom har måske særlig mange forbrydere blandt sine kunder? Er det derfor, at TomTom ikke længere vil hjælpe politiet, dvs. den generelle befolkning, med at fange forbrydere?

0 0
Robert 02-05-2011 02:01:46

Jeg er i princippet enig med dig Jesper, fange forbrydere det er vel ikke en skidt ting?! Men så kan man begynde at tænke sig lidt mere om, f.eks ville du være glad hvis TDC, Telenor, Fullrate eller hvem din udbyder er, overvågede 100% af din trafik på nettet og videregav denne information til Politiet? Nej, det ville du ikke synes om vel? For har man sagt A skal man også sige B, og så har vi lige pludselig vores overvågningssamfund.

0 0

Om brug af cookies